avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de viol ?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de viol ?!

Sunt mama unui baiat de 20 ani acuzat acum 3 zile ca in urma cu aproape 6 luni si-ar fi violat o verisoara de 15 ani in timpul unei plimbari cu masina.El sustine ca e nevinovat si a acceptat sa sustina testul poligraf...inca nu avem rezultatul final dar politistul ne-a spus sa stam linistiti ca el crede ca o sa fie bine...
In aceste 6 luni noi ne-am mai intalnit si comportamentul fetei era absolut normal...chiar si in fata lui....nimeni din familie nu a observat vreo schimbare in comportamentul ei...
Noi nu putem comunica...dar desi noua ni s-a spus sa asteptam 2 zile pt. rezultatul testului rudele m-au sunat si mi-au spus ca ei au fost informati ca a iesit vinovat la testul cu poligraf,si asta dupa o ora de la sustinerea lui...e posibil???
Ei sustin ca au scos recent un certificat medico-legal prin care reiese ca fata
nu a mai intretinut relatii in ultimele 6 luni si ca ar fi virgina dar are o dilatare a himenului de 3-5 cm!!!!(e oare posibil?)
Sunt disperata deoarece nu am trait astfel de situatii si nu stiu la ce ne putem astepta si mai ales ce putem face







Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 19:41, 2 Octombrie 2012
@birou de mediator ( Liliana) :) , aseară mă gândeam să intervin şi eu cu o explicaţie similară, după ce citisem un material despre probarea virginităţii la băieţi.
Am concluzionat, în urma lecturii, că ruperea ori integritatea ,,aţei,, nu prezintă totuşi relevanţă în privinţa viginităţii, deoarece, şi dacă acel,, frâu,, nu mai este la locul lui , acest fapt se poate datora unor ,,practici,, ale băieţilor , ce nu au legătură cu sexul în sensul de act sexual consumat cu o fată, după cum ,, acel ,,frâu,, ar putea să fie încă la locul lui , chiar dacă băiatul respectiv a avut relaţii sexuale .
Deci nu cred că s-ar putea pronunţa o soluţie doar pe acest aspect , integritatea acelei părţi anatomice a băiatului , ar fi eronat , mai ales după atâta timp. Aş admite că , de pildă, dacă s-ar fi făcut un examen medico-lrgal ambilor , ulterior violului sau actului sexual purtat , ca leziunile caracteristice constatate să aibă o anume greutate în concluziile puse de legist şi în aprecierea faptei de către organele de urmărire penală. Dar la acest moment o examinare medico-legală nu ştiu ce ar mai putea releva .
Pe lângă aceste aspecte, trebuie spus faptul că , infracţiunea de viol se referă la un act sexual ,,de orice natură,, prin constrângerea victimei .Adică, prin orice modalitate de a se obţine o satisfacţie sexuală acţionând asupra sexului sau prin folosirea sexului,,.În alte cuvinte, este posibil ca niciunul dintre subiecţi să nu-ţi fi pierdut virginitatea , din punct de vedere fiziologic, dar să fi avut loc ceva de genul a ceea ce am descris mai sus. Dacă orice ar fi fost acolo s-a petrecut prin constrângerea victimei , este viol, deoarece inviolabilitatea corpului uman este unul dintre drepturile sale fundamentate , alături de cleelalte recunoscute de lege, dreptul la integritate fizică şi psihică, etc., etc.
A se grăbi cineva să tragă concluzia că , dacă ,,aţa,, este la locul ei , in cazul baiatului ( violator sau nu ) , iar himenul fetei, de asemenea , presupune că nu a avut loc un raport sexual, fie el prin constrângere sau de bună voie, poate conduce la o soluţie greşită, rigidă, expediată şi care nu este de natură să facă dreptate.
Este un caz dificil, cu un probatoriu precar, dar nu cred că trebuie trasă o concluizie aşa de uşor ci efectuate mai multe acte de cercetare, chiar dacă durează mai mult, până se va ajunge la o concluzie cât mai aproape de adevăr .Adevărul judiciar, în măsura posibilului, fiindcă ştim bine că adevărul absolut nu avem cum îl afla .
P.S. Imi aduc aminte de un caz de viol în care, graţie unei concluzii medico -legale, fata era virgină , deşi băieţii care participaseră la viol îşi recunoscuseră fapta . Fuseseră mai mulţi , se ,,jucaseră,, cu fata , însă, pe baza concluziilor medico-legale, băieţii au fost scoşi de sub urmărire penală. NU mi s-a părut corect, deoarece totul se petrecuse prin constrângerea fetei , minoră, ei se folosiseră de corpul ei împotriva voinţei ei , dar prin aceea că s-a constatat integritatea himenului fetei, în lipsa altor probe , cu excepţie recunoaşterii făptuitorilor , nu a mai avut loc un proces penal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Cum spune si legally ar trebui dovezi serioase in dosarul asta. Tinand cont ca au trecut 6 luni de presupusa fapta, va fi mai greu sa fie gasite acele dovezi.
Oricum, in cazul in care baiatul este nevinovat, ar trebui sa aflati si de ce verisoara lui vrea sa-i faca rau. Ceva s-a intamplat de l-a acuzat de o fapta atat de grava, doar nu i-a venit din senin sa faca rau cuiva.
Si eu sunt de acord cu Legally.
Poate o o aparare dar insuficienta.
In actul IML exista anumite aspecte care ar trebui.contestate si se poate cere contraexpertiza.
Adevarul absolut avocatii il afla de cele mai multe ori...instantele afla doar adevarul relativ...
Aceasta nepoata are un prieten caruia i-ar fi spus ca baiatul meu ar fi pus-o sa il atinga....in momentul in care au inceput sa iasa, sora mea,mama fetei,a incercat sa il sperie foarte tare spunandu-i ca daca se apropie de fata ei ii va spune tatalui fetei si acela il va omori daca va merge cu ea la medic si va constata ca fata lui nu mai este virgina ...tata care momentan este in puscarie si este acuzat de trafic de droguri.
Ma gandesc ca el datorita acestui lucru a mers la sora mea si i-a spus.....probabil s-a speriat gandindu-se ca poate au facut si altceva si sa nu pice el
In momentul in care fata a fost intrebata de rude a spus cu totul altceva...ca de fapt a fost violata
Imi poate recomanda cineva un avocat f.bun in drept penal in jud. Ialomita?

Alte discuții în legătură

Act sexual cu o minora PaulB17 PaulB17 Buna,as vrea sa stiu,daca intretin acte sexuale cu o persoana de sex diferit,si eu am 18,si ea 17,si amandoi vrem,ce pot patii prin lege? (vezi toată discuția)
Viol - elementele constitutive ale infractiunii popescumariaioana popescumariaioana buna sera! a-si dori sa va intreb daca in situatia urmatoare vorbim de o constrangere sau nu. un minor o cheama pe prietena sa acasa si ii propune un act ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat iml (medico-legal) alexandru171 alexandru171 Buna!Doresc informatii legate de un prieten care sa culcat cu o fata(14 ani fara o luna-momentul actului sexual).El a realizat ca nu este deloc bine ceea ce va ... (vezi toată discuția)