Joha a scris:
Curatela se autorizeaza de autoritatea tutelara, daca doriti sa o puneti sub interdictie va dresati instantei de tutela pt a va numi tutore.
eu nu intentionez sa o pun sub interdictie. vreau doar sa pot ridica pensia ei ptr a putea achita din cheltuielile pe care le am cu spitalizarea si apoi cu internarea intr-un centru specializat.
asa cum spuneam pensia ei este insuficienta ptr a achita tariful practic care in majoritatea cazurilor depaseste 1800-2000 lei. voi fi nevoit sa suplimentez peste pensia ei aprox. 600 lei iar daca nu voi avea posibilitatea sa pot ridica pensia am incurcat-o. daca aveam fonduri suficiente nici nu ma interesa pensia ei iar in momentul actual sunt efectiv "stors"de resurse.
luna aceasta am reusit sa ridicam pensia lasandu-i o imputernicire unei vecine si avand in vedere ca factorul postal le cunoaste i-a lasat pensia dar a pus conditia ca la urmatoarea sa-i dam o procura de la notar.
voi fi nevoit sa merg luna urmatoare in perioada pensiei si sa incerc cu "vorba buna" sa-i explic situatia si sa o conving sa imi dea pensia pana voi reusi obtinerea un document oficial in instanta sau la notar.
eu ma gandeam si la o varianta daca notarul imi va legaliza imputernicirea pe care am lasat-o vecinei dar nu prea cred.
sau sa fac o procura in numele mamei si "semnata" de ea prin care o imputerniceste pe vecina si pe care sa o legalizez la notar. iar in perioada asta sa incerc obtinerea curatelei care banuiesc ca este de durata.
@tarkan, multumesc ptr urarile de sanatate.