avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca ma angajez pe o perioada determinata de doar 3 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca ma angajez pe o perioada determinata de doar 3 luni pot lua SOMAJ dupa?

Buna Ziua! Azi mi-am gasit de lucru la o tipografie asta-i partea buna=D>... insa, partea proasta este ca ma vor angaja doar pentru 3 luni... apoi daca vor fi multumiti de mine imi vor prelungi contractul de munca! Ideea e urmatoarea... eu am aproape 10 ani lucrati cu acte in regula pe cartea de munca. Dar am cotizat la asigurarile sociale in ultima vreme neantrerupt, doar 1 an si 3 luni (pentru ca pana atunci, am avut somaj... dar inainte de somaj, am lucrat 7 ani si jumatate neantrerupti)... Acum daca imi dau demisia de la actualul loc de munca si plec pentru doar 3 luni la tipografie pot lua SOMAJ daca nu voi fi acceptata in continuare acolo???
In speranta ca imi veti raspunde, va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
ContSters160566, utilizator
Cel mai recent răspuns: marius0912 , utilizator 13:50, 10 Martie 2013
buna ziua,trebuie sa ma duc sa pun viza la somaj,dar in aceasi zi trebuie sa ma duc sa fac si angajarea ce pot sa fac,va multumesc
Mergeti mai intai sa puneti viza la smaj si apoi mergeti la viitorul sa incheiati nou c.i.m. ...
1. Va duceti la Agentia de Somaj sa va puna viza, altfel va poate inceta plata indemnizatiei de somaj (inca nu sunteti sigur ca veti fi angajat).

2. Apoi va duceti la angajator si semnati contractul individual de munca (CIM).
deci daca trebuie sa ma duc marti pot sa ma duc luni la somaj,dar ce sa le spun?
Asa cum vi s-a mai spus mergeti mai intai la AJOFM pentru viza si apoi la noul angajator pentru incheierea c.i.m. ... dupa care veti merge inapoi la somaj pentru a-i anunta de incheierea acestui c.i.m. ...

Alte discuții în legătură

Am dreptul la somaj? __miha __miha Buna.In urma cu 2 saptamini mi-am depus cererea de demisie la vechiul loc de munca fara preaviz,cerere acceptata si deci cartea de munca mi-a fost inchisa pe ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic si concediu medical annapop111 annapop111 Buna ziua, Sunt in concediu de ingrijire copil pe perioada de 2 ani, concediu care expira in 22 februarie 2014; firma la care sunt angajata este in ... (vezi toată discuția)
Concediere. ce drepturi am? somaj si plata concediu Mariababy Mariababy Buna ziua. Ma aflu intr-o situatie cam proasta. Motiv pentru care am 2 intrebari: Mi s-a spus ca nu mi se va prelungi contractul de munca incheiat pe o per. ... (vezi toată discuția)