Am si eu cateva nelamuriri in privinta actelor ce trebuie eliberate de angajator, angajatului (eu!):
Am primit preavizul de de concediere si decizia administratorului de incetare a contractului (ambele in momentul intrarii in preaviz).
La terminarea preavizului si implicit, a incetarii efective a CIM (adica in 18 septembrie), trebuia sa mai primesc decizia de incetare a CIM si adeverinta pentru somaj, acte pe care nu le-am primit.
Care este termenul legal de a intra in posesia lor.
Daca nu le-am primit, ce pot sa fac?
Trebuie sa fac o cerere scrisa catre angajator? Cum ar trebui sa arate cererea?
Mi-ar fi de mare ajutor daca mi-ati spune care sunt toate documentele pe care un angajat concediat ar trebui sa le primeasca, pentru ca nu stiu ce sa cer.
O intrebare v-a-v de concediul neefectuat:
Care este perioada pentru care se calculeaza concediul neefectuat (si care trebuie platit la incetarea CIM)? Este vorba doar de ultimul an sau de mai multi ani din urma?
La noul angajator nu vi se poate solicita decat o copie de pe adeverinta de vechime , pentru a se calcul , in eventualitatea acordarii, sporul de vechime ... in schimb, noul angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Va multumesc mult, eu de fapt nu stiu daca mai trebuie sa mai cer ceva de la firma, am solicitat pe cerere, extrasul din Revisal, adev de vechime si decizia. Mi s-a trimis decizia, adev si raportul per salariat. Scuze...daca ma repet, dar nu sunt lamurita...daca am cerut extrasul din Revisal..si mi-au trimis raportul per salariat..este in regula, nu? Mai trebuia sa imi trimita si altceva legat de Revisal?
Este in regula , extrasul de revisal are o alta forma decat raportul per salariat ... ar fi trebuit sa solicitati si adeverinta pentru somaj, chiar daca nu beneficiati acum de somaj ...
As mai avea o intrebare daca imi permiteti: in momentul in care ma voi angaja, angajatorul va opera in acelasi registru Revisal sau va deschide altul, adica este cum era inainte cartea de munca, cand operau toti angajatorii in ea?