avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrebare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrebare

Cic expira peste aprox. 1 luna. Am fost astazi la serviciu sa imi exprim dorinta de intoarcere la locul de munca, insa raspunsul a fost negativ deoarece seful a angajat pe altcineva acum cateva luni si im tot spune ca vanzarile nu mai merg la fel de bine. Este legal asa ceva? Conform carui art. ma poate concedia? Pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: vbc , utilizator 17:20, 7 Octombrie 2012
Chiar daca a angajat pe altcineva in locul dvs , angajatorul este obligat sa va primeasca la servicii fie pe acelasi loc de munca, fie pe un loc de munca echivalent ..
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
imi cer scuze...nu spuneati mai sus ca nu are obligatia sa ma primeasca deoarece sunt sub incidenta art. 148/2005?
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

4. - Pe perioada cata ti fost in CCC pe postul dvs. putea fi angajata alta persoana pe perioada determinata pana la revenirea dvs.
- Daca angajatorul a angajat o persoana pe perioada nedeterminata pe acel post este ilegal si daca va concediaza puteti sa-l actionati in judecata.
- Deasemenea angajatorul va poate oferi un alt post dar nu sunteti obligata sa-l acceptati.
nu stiu daca aceasta persoana care a fost angajata in locul meu este pe perioada nedeterminata sau nu...cert este ca mi s-a spus ca nu poate sa o dea afara...
Nu am facut niciodata aceasta afirmatie ... v-am spus ca la revenirea din CCC are posibilitatea sa decida concedierea dvs ..

Alte discuții în legătură

Concedierea dupa intoarcerea din concediul de crestere a copilului roxanadenis roxanadenis buna ziua.am si eu o nelamurire.pe data de 3.02.2013 copilul meu implineste 2 ani.pe data de 4 ar trebui sa ma intorc la munca.in locul meu a fost angajata o ... (vezi toată discuția)
Pot intra in somaj dupa concediul de crestere a copilului? s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am terminat de curand concediul pentru cresterea copilului si, la intoarcerea la vechiul loc de munca am realizat ca nu prea mai am ce sa mai ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din ccc elenasalo elenasalo Buna ziua, Sunt inca in concediul de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani (legea veche) si mi s-a adus la cunostinta din surse sigure ca la ... (vezi toată discuția)