avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrebare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrebare

Cic expira peste aprox. 1 luna. Am fost astazi la serviciu sa imi exprim dorinta de intoarcere la locul de munca, insa raspunsul a fost negativ deoarece seful a angajat pe altcineva acum cateva luni si im tot spune ca vanzarile nu mai merg la fel de bine. Este legal asa ceva? Conform carui art. ma poate concedia? Pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: vbc , utilizator 17:20, 7 Octombrie 2012
Motivele pe care mi le-a spus chiar mie au fost: angajarea altei pers. pe care nu vrea sa o dea afara si faptul ca nu ii mai merg vanzarile...in ceea ce priveste persoana mea, a spus ca nu are ce sa imi reproseze...
Daca nu ii merg vanzarile, acesta poate fi un motiv serios de concediere a salariatilor ...
Vanzarile nu au scazut f. mult din moment ce a facut angajarea despre care va spuneam (exact pe postul meu, cu 3 luni inainte de a ma intoarce eu)....cred ca ar fi trebuit sa ma intrebe daca ma intorc sau nu, apoi sa angajeze pe altcineva...
Nu exista o astfel de obligatie a a angajatorului de a va inteba sau nu daca va reintoarceti la munca ... art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede ca, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

In cazul in care se va decide concedierea dvs, atunci aveti psoibilitatea de a contesta in instanta de judecata decizia de concediere.
da, se pare ca m-am facut inteleasa...in cele din urma...exact asta vrea sa faca-sa ma concedieze...eu stiu ca nu mai are obligatia sa ma primeasca, dar mi se pare ilegal sa angajeze pe postul meu pe altcineva (eventual imi desfiinta postul si mai apoi facea acest lucru)...dar nesimtirea lui ma deranjeaza....eu cred ca este ilegal ceea ce a facut( poate gresesc)...de aceea cer parerile unor specialisti...pt. a confirma sau infirma ceea ce cred eu...
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2012
vbc, utilizator

Alte discuții în legătură

Concedierea dupa intoarcerea din concediul de crestere a copilului roxanadenis roxanadenis buna ziua.am si eu o nelamurire.pe data de 3.02.2013 copilul meu implineste 2 ani.pe data de 4 ar trebui sa ma intorc la munca.in locul meu a fost angajata o ... (vezi toată discuția)
Intrebare vbc vbc Cu 3 luni inainte de intoarcerea mea la serviciu(dupa cic) angajatorul a deschis un nou punct de lucru, unde a angajat o noua persoana...Am fost astazi la ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din ccc elenasalo elenasalo Buna ziua, Sunt inca in concediul de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani (legea veche) si mi s-a adus la cunostinta din surse sigure ca la ... (vezi toată discuția)