Astazi am primit o decizie de incetare a contractului de munca in perioada de proba in baza art.31 alin(3) si art 61 lit d din codul muncii.Functia mea in cadrul firmei era de director magazin.Fisa postului pe care am primit-o si semnat-o este banala,ca si a unui vanzator .Nu se specifica nimic din atributiile care se presupune acum ca le-as fi avut.Mai scurt,nu mi-i s-a adus la cunostinta nimic din ceea ce spun acum ca nu am facut.
Intrebarea mea e ,daca as putea sa atac in instanta aceasta decizie ,si daca as putea avea un castig de cauza.
Multumesc.
eu pe acelasi lucru am litigiu cu fosta firma angajatoare ,multinationala , am avut o colega in aceeasi speta ,situatie , ea a castigat atat in Tribunal cat si la Curtea de Apel ,eu am pierdut in Tribunal dar sper sa avem castig de cauza in recurs . Azi am avut prima infatisare in care am solicitat o amanare pentru studierea intampinarii . Ei o tin sus si tare cu 31 alin 3 dar in extrasul de la Revisal care l-am luat luni de la ITM acolo scrie clar ca temeiul de drept cu care contractul meu a incetat e art 61 lit d .
dansul poate deasemenea sa sesizeze si Instanta de judecata nu numai ITM-ul, pai e o contradictie , doua temei-uri invocate , inducerea in eroare a angajatului , periclitarea carierei viitoare a dansului art 61 lit d nu e acelasi lucru cu art 31 alin 3 , trebuie sa fie clar asta. Notificarea e doar anuntarea angajatului ca nu mai e nevoie de serviciile dansului insa decizia produce efecte si e singurul act care e recunoscut pentru incetarea contractului individual de munca recunoscut si la ITM . Daca decizia ar fi avut ca temei doar art 31 alin 3 ca si in notificare atunci era totul legal si nu mai putea fi atacata nicaieri.
va multumesc tare mult de raspunsuri si vreau sa va mai iintreb cate ceva.
-eu am facut o contestatie la tribunal si acum astept prima infatisare,dar intre timp am apelat si la un mediator,firma la care am fost angajata a raspuns pozitiv(dupa ce au aflat de instanta) si ne vom intalnii la mediere.Cat timp a durat pentru colega dvs intreg procesul ,cu recurs cu tot,pt a avea toate datele pt mediere????
-am mai descoperit o "greseala" in decizia primita si anume,nu respecta cerinta art.269 privind "competenta materiala si teritoriala" si anume sa ma adresez instantei competente in a carei circumscriptie isi are domiciliul reclamantul,deoarece angajatorul mentioneaza in decizie tribunalul unde isi are sediul firma.
Sper sa am castig de cauza si va doresc de asemenea succes.
Pe aspectul mentionarii gresite a instantei de judecata cred ca acest lucru nu duce la nulitatea deciziei respective .. numai lipsa acesteia din cuprinsul deciziei duce la nulitatea absoluta a deciziei respective.
In principiu, durata unui litigiu poate dura cativa ani.
principiul celeritatii a inceput sa se aplice foarte mult ,litigiile de munca sunt prevazute cu termene relativ scurte , la colega mea a durat mai putin de 3 luni , a urmat cele doua luni de vacanta judecatoreasca si recursul intentat de SC L i d l doar doua termene la diferenta de o luna , pe 1 octombrie instanta s-a pronuntat . Deci termenele sunt scurte se merge rapid. La mine a durat un pic mai mult ca ne-am balbait cu cererea de chemare in judecata , apoi am cerut singur amanare pentru a-mi angaja un aparator si alte cateva considerente ...la mine e totul pro bono ,student fiind in anul 4 la drept ,universitatea noastra are o colaborare cu 3 cabinete avocatiale si o asociatie "Inimi Deschise" in care daca unele familii ,persoane nu-si permit ,noi preluam cazurile si le prezentam in cadrul Clinicii Legale cum am denumit-o noi . In ceea ce priveste aspectul numarul 2 , noi am studiat foarte mult pe dosarul meu si da ai dreptate ,e un element al deciziei ,dar nu atrage nulitatea absoluta ,cel mai probabil poti cere declinarea competentei la tribunalul a circumscriptie teritoriala apartii sau ai domniciuliul si vei invoca articolul 286 din Codul Muncii sau cel ce tine de competenta ,astfel vei obtine declinarea si te vei putea judeca "acasa". Ideea e ca ei doar trebuia sa treaca in decizie o instanta la care sa ataci decizia in termen de 30 de zile si si-au indeplinit sarcina asta.
Concediat
matican1988
contractul de munca este nedeterminat ,la clauze este mentionat perioada de proba 90 de zile calendaristice, iar eu am fost incadrat incepand cu data de ... (vezi toată discuția)