Astazi am primit o decizie de incetare a contractului de munca in perioada de proba in baza art.31 alin(3) si art 61 lit d din codul muncii.Functia mea in cadrul firmei era de director magazin.Fisa postului pe care am primit-o si semnat-o este banala,ca si a unui vanzator .Nu se specifica nimic din atributiile care se presupune acum ca le-as fi avut.Mai scurt,nu mi-i s-a adus la cunostinta nimic din ceea ce spun acum ca nu am facut.
Intrebarea mea e ,daca as putea sa atac in instanta aceasta decizie ,si daca as putea avea un castig de cauza.
Multumesc.
NOTIFICARE nr. …../.....................
PRIVIND INCETAREA CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA
IN PERIOADA DE PROBA
Avand in vedere prevederile contractului individual de munca inregistrat in Registrul de Evidenta a Salariatilor cu nr. .................. intre S.C. ....................... - in calitate de angajator, si domnul/doamna ...................... - in calitate de angajat, cu functia de ...................................,
Tinand cont ca, potrivit contractului individual de munca, perioada de proba aferenta acestuia este de ...................zile calendaristice/lucratoare,
Luand in considerare art. 31 alin. 3 - Codul Muncii, republicat, care prevede ca “pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia”,
Prin prezenta va aducem la cunostinta hotararea de a inceta contractul individual de munca incheiat cu dumneavoastra, incepand cu data de ......................., conform prevederilor art. 31 alin. 3 Codul Muncii, republicat.
Prezenta poate fi contesta in termen de 45 de zile de la data comunicarii la Tribunalul ...
REPREZENTANT LEGAL,
……………………………..
Am luat la cunostinta: _______________________
Data: _____________
Concediat
matican1988
contractul de munca este nedeterminat ,la clauze este mentionat perioada de proba 90 de zile calendaristice, iar eu am fost incadrat incepand cu data de ... (vezi toată discuția)