avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de incetare in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de incetare in perioada de proba

Buna ziua!

Astazi am primit o decizie de incetare a contractului de munca in perioada de proba in baza art.31 alin(3) si art 61 lit d din codul muncii.Functia mea in cadrul firmei era de director magazin.Fisa postului pe care am primit-o si semnat-o este banala,ca si a unui vanzator .Nu se specifica nimic din atributiile care se presupune acum ca le-as fi avut.Mai scurt,nu mi-i s-a adus la cunostinta nimic din ceea ce spun acum ca nu am facut.
Intrebarea mea e ,daca as putea sa atac in instanta aceasta decizie ,si daca as putea avea un castig de cauza.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 14 Februarie 2013
...sunt mult mai multe aspete gresite,decizia nu este motivata in drept si in fapt,in decizie sunt trecute doua articole:31 alin.3 si 61 lit d,dar in revisal au inregistrat doar art 31(putem vb chiar de inselaciune,de fals)si apoi art 286.oricum in contestatia depusa la tribunal sunt prevazute toate "slabiciunile"acestei decizii.voi reveni oricum cu noutati dupa mediere,e ceva nou si nu stiu cum voi aborda aceasta sesiune de mediere,sper sa ma descurc
Inselaciune sau fals nici nu poate fi vorba in astfel de situatii ...
ai toata deschiderea si sprijinul meu pe un asemenea caz ,pentru ca numai eu stiu ce inseamna sa treci prin lucruri de genul ,parte fiind in dosar . daca esti inregistrat in revisal cu 31 alin 3 , atunci e discutabil , ideea e urmatoarea ,daca putem vorbi pe documente si pe alte cai decat acest site public. As fi vrut sa vad cum arata decizia ta , dar in primul rand fa tot posibilul si declina competenta , competele de judecata de pe raza domniciliilor unde se locuieste in genere privesc mai deschis lucrurile catre un salariat ,daca intelegi ce vreau sa zic. La mine s-au comportat la fel cu toata deschiderea in Tribunal doar ca nu am avut suficiente documente ,dosarul meu a fost facut subtire si nu au avut pe ce sa-mi dea castig de cauza desi i-am starnit sensibilitatea doamne presedinte . In fine astea sunt alte lucruri ,care totusi au relevanta intr-un proces ,ai sa vezi ca ei sunt suprazei in instante ( judecatorii ) dar poti si sa le castigi increderea prin personalitatea ta sau situatia ta ! Ai incredere in tine si mergi mai departe , depinde si de complet ,dar stii cum se spune norocul ti-l faci si cu mana ta. Asa ca fa tot ce tine de tine ,eventual te pot ajuta cu sentinta civila a colegei mele si de la Tribunal si de la Curtea de Apel ...
Practica judiciara nu constituie izvor de drept , astfel ca doua instante diferite pot da solutii contrare pentru litigii asemanatoare ...
buna ziua
aveti cumva un model de notificare cu art 31.3

Alte discuții în legătură

Concediere dupa perioada de proba gica1 gica1 vreau sa concediez un angajat care pe data de 16.08.2011 i se termina perioada de proba de 60 zile si care nu corespunde profesional locului de munca .pot ... (vezi toată discuția)
Concediat matican1988 matican1988 contractul de munca este nedeterminat ,la clauze este mentionat perioada de proba 90 de zile calendaristice, iar eu am fost incadrat incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Concediere contract perioada nedeterminata cu 90 zile de proba Tudor Maria Tudor Maria Om o vechime in munca de 24 luni la alți angajatori nu am beneficiat niciodată de șomaj , acum 3 luni am demisionat de la Faurecia Sibiu si m-am angajat la ... (vezi toată discuția)