avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizită minor acordat pentru bunică
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizită minor acordat pentru bunică

Buna ziua,

In urma divortului, tatal fetitei mele minore a cerut un program de vizita, pe care eu i l-am acordat, respectiv de doua ori pe luna, o zi in domiciliul sau.
Fosta mea soacra, m-a actionat in instanta pentru ca si ea, la randul ei , sa beneficieze de un program de vizita pentru minora, respectiv de patru ori pe luna, in domiciliul sau.
In motivarea actiunii, aceasta justifica lipsa din tara a tatalui minorei, care, sustine fosta mea soacra, s-ar afla la munca in alta tara.(cu toate ca tatal a declarat ca nu realizeaza venituri, nu este incadrat in munca, astfel fiind obligat la plata unei pensii de intretinere de 150 lei lunar).
Ma poate obliga instanta la acordarea acestui program de vizita catre bunica, avand in vedere ca tatal minorei deja beneficiaza de un program pe care l-a solicitat in cadreul procesului de divort?
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ecaterinaa , utilizator 18:53, 14 Octombrie 2012
Domnule Martonze, va multumesc pentru acest raspuns, care ma surprinde putin.
Atat timp cat in hotararea judecatoreasca este precizat ca reclamanta isi va exercita programul de vizita in domiciliul paratei, cum pot eu sa nu o primesc, nu ar incalca sentinta data?
Nu puteti sa nu o primiti in casa, ar insemna sa incalcati cu buna stiinta hotararea instantei. Instanta a decis ca relatiile cu minorul se realizeaza la dvs. acasa, deci nu puteti interzice bunicii sa intre.

@Martzone este o doamnă, nu un domn :)
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Stimate domn avocat,
Instanta nu imi poate impune sa primesc pe cineva in casa. Casa mea nu e domeniu public, asupra caruia poate dispune autoritatea de stat in conditii normale.
Doar in situatii de forta majora-razboi, calamitati, etc.- pot intelege asemenea masuri
Este absurdul absurdului sa primesc in domiciliul meu o persoana fizica pe care nu doresc sa o primesc.
Daca vine Politia cu mandat de perchezitie de la judecatori sau procurori, atunci nu ma pot opune.
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
Martonze, utilizator
Puteti sa nu primiti, dar incalcati astfel o hotarare a instantei si deci comiteti o infractiune.
Doamna spune ca a fost surprinsa de hot jud. Stimata doamna dar chiar acesta este rolul hot jud, sa surprinda! Daca tatal vine de 2 ori pe saptamana, soacra sta o zi de munca, ia sa vedem, poate mai exista vrei, unchi matusi, si poate deschideti un hotel, va dati demisia de la servici sa primiti zilnic musafirir. Cat de frumos! Ce inteleapta e instanta! Eu as fi de parere ca dupa divort sa ne mutam cu totii impreuna, cu fosti socrii, cu matusi cu fosti cumnati si sa exercitam dimpreuna o magnifica autoritate parinteasca comuna, caci daca ne vizitam atat de des, de ce sa ne omoram timpul pe drumuri?
Pastile oare se pot imparti pe la instanta?

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Bunicii paterni si programul de vizitare turcudaniela turcudaniela Buna ziua, Luna viitoare am primul termen in procesul de divort, fostul sot este plecat din tara si l-a imputernicit pe tatal lui sa il reprezinte....tatal ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor Cristina Gabriela30 Cristina Gabriela30 Buna ziua. As dori sa divortez de sotul meu, amiabil la notar. Avem un copil minor in varsta de 1 an. In principiu ne intelegem pentru partajul bunurilor, e de ... (vezi toată discuția)