avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizită minor acordat pentru bunică
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizită minor acordat pentru bunică

Buna ziua,

In urma divortului, tatal fetitei mele minore a cerut un program de vizita, pe care eu i l-am acordat, respectiv de doua ori pe luna, o zi in domiciliul sau.
Fosta mea soacra, m-a actionat in instanta pentru ca si ea, la randul ei , sa beneficieze de un program de vizita pentru minora, respectiv de patru ori pe luna, in domiciliul sau.
In motivarea actiunii, aceasta justifica lipsa din tara a tatalui minorei, care, sustine fosta mea soacra, s-ar afla la munca in alta tara.(cu toate ca tatal a declarat ca nu realizeaza venituri, nu este incadrat in munca, astfel fiind obligat la plata unei pensii de intretinere de 150 lei lunar).
Ma poate obliga instanta la acordarea acestui program de vizita catre bunica, avand in vedere ca tatal minorei deja beneficiaza de un program pe care l-a solicitat in cadreul procesului de divort?
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ecaterinaa , utilizator 18:53, 14 Octombrie 2012
Doi ani si 7 luni
Deschideti un proces pentru marirea pensiei alimentare. In cadrul acestui proces, cereti prin comisie rogatorie sa va fie comunicate toate veniturile acestui om, respectiv, daca primeste diferenta de alocatie, somaj, alte venituri. Chiar si Instanta il poate obliga, daca dumneavoastra veti cere asta, sa puna la dosar acte originale si traduse la un traducator autorizat, referitoare la relatiile sale de munca, sau la ocupatia pe care o are. Puteti sa scrieti si Ministerului Justitiei, insa prin comisie rogatorie, statul in care domiciliaza, va fi obligat sa va comunice toate datele materiale referitoare la dansul. Daca se mareste pensia si dansul nu o plateste, apelati la Ministerul Justitiei, prezentand sentinta....si veti primi banii cu siguranta, lunar.
Cat priveste plangerea la politie, politia va cere informatii doar institutiilor din tara, respectiv, daca are vreun imobil sau posesiuni materiale, acestea vor putea fi executate silit (vandute etc). Insa, daca nu are venituri in tara si nici alte lucruri materiale pe numele dansului, politia nu poate face nimic.
Pentru strainatate, mediaza Ministerul Justitiei si Instanta prin comisie rogatorie.
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2012
Ecaterinaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Bunicii paterni si programul de vizitare turcudaniela turcudaniela Buna ziua, Luna viitoare am primul termen in procesul de divort, fostul sot este plecat din tara si l-a imputernicit pe tatal lui sa il reprezinte....tatal ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor Cristina Gabriela30 Cristina Gabriela30 Buna ziua. As dori sa divortez de sotul meu, amiabil la notar. Avem un copil minor in varsta de 1 an. In principiu ne intelegem pentru partajul bunurilor, e de ... (vezi toată discuția)