Si daca nu mai vine dar v-a stricat weekend-ul sau programul din acea zi, fiereste si acest aspect va fi lipsit de orice consecinta asupra drepturilor sale supreme de tata, asa cum este si neplata/diminuarea artificiala a platii pensiei alimentare sau disparitia pe orice perioada de timp.
"Dreptul la relatii personale cu minorul si pensia de intretinere sunt chestiuni complet diferite, nu au nici o legatura legala una cu alta."
Pai nu sunt legate, doar daca ai de a face cu un om care sufera de o dedublare a personalitatii. Un om iresponsabil in ceea ce priveste pensia alimentara..este pur si simplu un om iresponsabil in orice domeniu. Cine se intereseaza de un copil si isi asuma o responsabilitate, si-o asuma in toate domeniile....A fi responsabil e o trasatura de caracter. Ce va face sa credeti ca un om iresponsabil e capabil sa aiba grija de un copil in timpul programului de vizita ? Chiar si dragostea trece prin stomac....si un copil flamand, cu siguranta nu are chef de dragostea parinteasca. A-i da o parte din castigul tau copilului, este nu numai o obligatie, ci face parte din dragostea de parinte.
Pe de alta parte vorbim mereu de drepturile parintesti, pai sa vorbim si de obligatii....fara obligatii, nu sunt drepturi....
Oare de ce cred majoritatea parintilor rezidenti asta ? Pentru ca li se pare logic.......
"In legatura cu imbracatul si daca vine sau nu tatal. Domna, nu mai treziti copilul inainte de a sosi tatal, nu il pregatiti inainte. Atunci cand vine tata la usa va apucati sa il imbracati, atat."
Pai nu ar fi mai usor sa fie obligat tatal sa anunte cu cateva zile inainte daca vine sau nu ?
Stiti ce placut este sa fii intr-o stare de asteptare perpetuua? Si cand te gandesti, ca ai renuntat la n planuri.de weekend si tu, si copilul...ca sa astepti...
Sa nu vii si sa nu anunti este o batjocura adusa copilului. Copilul nu este un obiect...il tii in usa, gata de plecare. Copilul, daca nu e pregatit, isi vede de jocurile lui....si nu mai are chef sa plece la comanda. Dumneavoastra ati avea chef ?
Adica, cu alte cuvinte, legea spune, ca, minorul are dreptul la viata privata. Viata privata inseamna, ca isi vede de programul lui.....in cazul in care nu este anuntat din timp.
Minorul mai are si dreptul de a fi aparat de orice abuz. Ori daca pregatesti copilul...de asteptare....si asteptarea nu se fructifica...urmeaza o dezamagire...in termeni juridici "abuzul emotional si psihic al minorului", punerea in pericol, pe termen lung, a dezvoltarii psihice a minorului. Teoretic, ar fi justificata chiar si decaderea din drepturi, dar cel putin o reducere a programului de vizita (oricum are doar putere de lucru judecat relativa).
Referitor la drepturile acestea ale tatalui (fara obligatii), revin si arat:
Inainte de a ma desparti de fostul meu sot, l-am ajutat in demersurile sale de a contacta o firma de intermedieri locuri de munca, pemtru ca acesta sa plece la munca in strainatate.
Divortul nostru a avut loc in anul trecut, in luna octombrie, divort la care fostul meu sot nu s-a infatisat, fiind reprezentat prin procura de mama sa si de avocata pe care a angajat-o.Lipsa lui s-a motivat prin faptul k el e plecat din tara.
Foastul sot a solicitat ca program de vizita doua week-end-uri din luna, plus O SAPTAMANA IN CONCEDIUL DE ODIHNA. De asemenea, s-a stabilit plata unei pensii alimentare de 150 de lei lunar, el declarand ca nu este incadrat in munca.
Prin luna martie, fostul sot a revenit in tara, solicitandu-mi sa o pregatesc pe fata noastra pt ca el sa o ia la vizita o saptamana ( conform programului de vizita stabilit in cadrul hotararii de divort). Am refuzat acest lucru, solicitandu-i o copie dupa contractul sau de munca, prin care sa mi se ateste ca el a lucrat cu forme legale undeva, si este in acel CONCEDIU DE ODIHNA( eu asa stiu, ca daca ai concediu de odihna inseamna k ai muncit).
Fostul sot a refuzat sa imi arate acea copie de contract, in schimb dupa cateva saptamani a venit la usa mea cu executor judecatoresc si politie, pentru a o lua pe fata noastra. Am refuzat, am formulat contestatie la executare, care mi-a fost respinsa, si am fost nevoita sa ma supun hotararii instantei.
Ulterior, am formulat o actiune in instanta, in care am solicitat o marire de pensie alimentara, presupunand ca daca fostul sot a luat-o pe minora in saptamana aferenta concediului de odihna, atunci are un loc de munca, deci si veniturile sale sunt altele.
Fostul sot scrie negru pe alb in intampinare "Declar ca nu sunt incadrat in munca", instanta imi spune mie sa caut firma prin care el a plecat la munca in strainatate, eu caut firma in cladirea de birouri in care stiam k avea sediul, constat ca firma a disparut.. Si cazul e inchis!
Cu toate ca in procesul verbal de executare eate notat ca fostul sot o ia pe minora in saptamana aferenta concediului de odihna, acest lucru nu a contat pentru instanta, iar eu am ramas cu ochii in soare din nou. Fostul sot poate sa isi ia "concediu" de cate ori vrea el, si tot de atatea ori sa ia copilul cate o saptamana.
Despre asta e vorba, sunt unii parinti care cred k au doar drepturi, nu si obligatii fata de copii lor. Copilul nu se hraneste cu vizite, nu se imbraca si nu se incalta cu vorbe frumoase ...
daca nu o lasati va veni cu executor.si va faceti vinovata de nerespectarea hotararii judecatoresti care este infractiune.
in apeleul dvs nu aveti cum sa vi se dea mai putin, e principiu de drept.
Faceti doamna o plangere "pentru eventuale fapte de evaziune fiscala" la sectia de politie de care apartineti. Cercetati unde locuieste, daca are vreun credit, cercetati in anturajul de prieteni poate dati de urma cheltuielilor facute de iubitorul tata ce nu pot fi justificate prin veniturile realizate (masina, chirie). Ce varsta are copilul?