Sa va explic care este situatia in care ma aflu: Eu sunt proprietarul unui teren. Ca vecin in partea de N am teren proprietatea primariei. Acest teren este ocupat abuziv de 10 -15 ani de cineva. De 4 ani eu fac solicitari la primarie sa mi se concesioneze acest teren. Acum mi-au invocat (verbal) ca si motiv a domnul care ocupa abuziv acest teren are drept de preemtiune. Are vre-un drept acest domn care ocupa abuziv acest teren? Ce as mai putea face in acest caz?
am revenit.Ca să aveţi motiv de a promova o acţiune în justiţie-competenţa materială-Tribunal, trebuie să profitaţi de momentul în care având o petiţie depusă, primăria NU VÃ RÃSPUNDE în interiorul a 30 de zile de la primirea petiţiei dvs.Ca să puteţi şi câştiga un eventual proces, trebuie să aveţi ceva probe, spre exemplu: a) copia petiţiei dvs. cu nr. de înregistrare ca să dovediţi atât cerinţele cât şi termenul eventual peste 30 zile (dacă aveţi de rezolvat mai multe cerinţe/nevoi, e bine să le numerotaţi, e posibil ca instituţia să soluţioneze parţial petiţia fie negativ, fie pozitiv, pt cele nesoluţionate o veţi chema-n judecată pe baza concretă a numerotării problemelor cerute primăriei) b) o Cerere (în 2 exemplare+1 pt dvs.) de chemare în judecată, la care anexaţi probele.Observ că doriţi să vă susţineţi singur cauza, se poate cu ceva ambiţie şi cunoştinţe în domeniu.NU trebuie să notificaţi nimic prin tribunal ci doar depunerea cererii de chemare în judecată+o mică taxă de timbru+1 timbru judiciar de 0,30 lei.Vi se va comunica o Citaţie cu primul termenul de înfăţişare şi cu eventuale sarcini de executat până la acel termen.În final, cu ce să vă mai ajut ?