avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Acordare drept preemtiune
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Acordare drept preemtiune

Sa va explic care este situatia in care ma aflu: Eu sunt proprietarul unui teren. Ca vecin in partea de N am teren proprietatea primariei. Acest teren este ocupat abuziv de 10 -15 ani de cineva. De 4 ani eu fac solicitari la primarie sa mi se concesioneze acest teren. Acum mi-au invocat (verbal) ca si motiv a domnul care ocupa abuziv acest teren are drept de preemtiune. Are vre-un drept acest domn care ocupa abuziv acest teren? Ce as mai putea face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: gicsyyy , utilizator 09:39, 10 Noiembrie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
problema se complică : în opinia mea, primăria NU este dispusă a vă concesiona dvs. acel teren, invocă legalitatea etc etc ; este partinică interesului acelei persoane etc etc În concluzie : nu aveți nicio șansă de concesionare (mai trebuie studiată aprofundat și legea concesionării).Privind postarea dvs. :
1) nu cunosc conținutul Cererii dvs către primărie, doar deduc din răspunsul primăriei postat de dvs.;
2) primăria arată demersul ei ”identificarii persoanei care a ocupat acest teren”, (e doar o strategie vicleană de învăluire a cetățeanului, acolo sunt interese economice dirijate/comandate din umbră de cineva, ori din cadrul Primăriei respective, ori probabil chiar sub protecția din umbră a primarului) apoi, arată că acea persoană ”unde a plantat copaci pe terase, a ingradit terenul cu gardul pe salciile care delimiteaza terenul ,are construit un adapost, are forata o sursa de apa.”Stând strâmb și judecând drept : păi, acea persoană a executat TOTUL legal sau TOTAL ABUZIV ? pe al cui acord îl avea ? acel teren era al Chinei ? deoarece, în final, Primăria susține o acuzație asupra persoanei dvs., așa : ”
-in legatura cu DS 2403, va comunicam faptul ca ati imprejmuit un teren pe care nu sunteti proprietar, intarnd in domeniul public, urmand sa remediati acet abuz..” Deci : abuzul era la dvs. NU la acea persoană !? Dar acea persoană ce-a făcut în drept și-n fapt ?!
3) mai zice primăria : ”-In vederea concesionarii acestui teren trebuie avute in vedere prevederile legale privind concesionarea,in sensul ca acest teren este ocupat si ingradit de o persoana care foloseste acest teren.”Aici, ați putea să acționați puțin (cu o Petiție prin care- solicitați primăriei, care e baza legală : Lege, articol, paragraf, alineat ce- i-a dat dreptul respectivei persoane să planteze copaci pe terase, să îngrădească terenul cu sălcii, să foreze . . . etc etc) ?, în sensul :
a) dacă dvs. ”ati imprejmuit un teren pe care nu sunteti proprietar, intarnd in domeniul public, urmand sa remediati acet abuz.. ;
atunci,
b) faptul că acel cetățean potrivit răspunsului primăriei ”persoanei care a ocupat acest teren,unde a plantat copaci pe terase ,a ingradit terenul cu gardul pe salciile care delimiteaza terenul ,are construit un adapost, are forata o sursa de apa.




ce ma sfatuiti sa fac in continuare astazi am primit raspunsul,chestia cu ingraditul la acel teren pe care nu sunt proprietar,eu am solicitato consiliului local care la sfarsitul sedintei unde am fost si eu convocat sa discutat problema si au spus sa ingradesc nu este vorba decat de 220 mp deoarece aruncau mizerie,problema este ca nu au dat nimic scris pana astazi,si mi-a spus cum sa il dea pe acel om afara ca el a cumparat cu acte de mana (in acte ca proprietar era trecut ARBDD dar cu acte de mana cica de la cel care a fost proprietar in acte de unde am cumparat eu ,eu am cumparat ce avea trecut in titlul de proprietate) si ca lui o sa-i concesionez cu incredintare directa,i-am raspuns ca nu merge trebuie facuta licitatie,la care primaria nu o sa-l mai bage in domeniu privat si nici nu o sa-l deranjeze pe acel individ poate face acest lucru ca primarie.Eu ce demers ar trebui sa fac
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
gicsyyy, utilizator
contestați în SCRIS răspunsul primăriei în interiorul a 15 zile de la primire.În final, dacă vă respinge contestația, v-ați putea adresa instanței dar slabe șanse de reușită.
contestarea adresei se face catre primarie ,se poate uza de legea aprobarii tacite?
". . . are forata o sursa de apa.
-Dupa parcurgerea acestei etape se va proceda la insusirea acestui teren in domeniul privat al comunei ....
-In vederea concesionarii acestui teren trebuie avute in vedere prevederile legale privind concesionarea,in sensul ca acest teren este ocupat si ingradit de o persoana care foloseste acest teren."
1) unde consideraţi dvs. o posibilă aplicare a legii tacite-Legea nr.157/2010, modif. şi rep. ?
2) cărei cerinţe din ULTIMA Cerere, consideraţi o posibilă aplicare a acelei legi ?
În opinia mea, şi potrivit postării dvs. cât şi ţinând cont de prevederile legii în discuţie, ar fi uşor posibil şi interpretabil această parte de text din răspunsul primăriei : "-In vederea concesionarii acestui teren trebuie avute in vedere prevederile legale privind concesionarea,in sensul ca acest teren este ocupat si ingradit de o persoana care foloseste acest teren."

Încercaţi, vă rog ! Vom dezbate punctul dvs. de vedere.

Alte discuții în legătură

Transfer concesiune teren tarkanyi tarkanyi In anul 1994 se construieste o cladire pentru prelucrare lapte. Primaria concesioneaza societatii un teren in suprafata de cca. 1000 mp. pe 99 de ani, ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren ContSters224740 ContSters224740 Urmaresc concesionarea unui teren care in prezent este deja concesionat unei pers fizice , dar care nu se mai foloseste de acel teren din motive personale, ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)