Sa va explic care este situatia in care ma aflu: Eu sunt proprietarul unui teren. Ca vecin in partea de N am teren proprietatea primariei. Acest teren este ocupat abuziv de 10 -15 ani de cineva. De 4 ani eu fac solicitari la primarie sa mi se concesioneze acest teren. Acum mi-au invocat (verbal) ca si motiv a domnul care ocupa abuziv acest teren are drept de preemtiune. Are vre-un drept acest domn care ocupa abuziv acest teren? Ce as mai putea face in acest caz?
Către,
Tribunalul . . . .
Subsemnatul . . . ., domiciliat în . . ., str . . . . nr. . . ., bl . . . ., sc . ., ap. . . ., cod postal nr. . . . , prin prezenta
C E R E R E
solicit chemarea în judecata a :
Primăriei . . . . . ori Consiliului Local . . . prin reprezentant legal, cu sediul în . . . . .(adresa completă), str. . . . nr. . ., cod postal . . . ., pentru nesolutionarea si necomunicarea catre mine a raspunsului în termenul legal de 30 de zile prevazut de lege la Cererea mea înaintata catre aceasta din . . . .. . si primita la ………. potrivit semnaturii institutiei publice locale pe Confirmarea de primire din …………..
ÎN FAPT
În ziua de . . . ., sub nr…….i-am depus pârâtei o CERERE de . . . . .. pârâta cu buna stiinta si din rea-vointa a ignorat-o şi abuziv nu mi-a comunicat solutionarea ceruta în termenul legal prevazut de Lege, iata, au trecut peste (de exemplu 35 de zile) si nu am primit niciun raspuns.
SOLICIT
1.Obligarea pârâtei la solutionarea integrala, efectiva si punctuala (potrivit punctelor cererii, dacă solicitați mai multe cerințe să le numerotați) a cererii mele mai sus arătate si comunicarea raspunsului catre mine,
2. Obligarea pârâtei la cheltuieli de judecata ce voi fi nevoit a le face în prezenta actiune.
ÎN DREPT (atenție! aici se trece concret baza legală, eu dau ca exemplu mai jos)
· Constituția României, art. . . . ;
. Convenția Europeană a Drepturilor Omului, art. . . . ;
. OG nr.27/2002, privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor;
· Legea nr.233/2002, de aprobare a ordonantei aratate;
· Legea Contenciosului Administrativ nr.554/2004 modificata si republicată.
Anexez în copie câte doua exemplare :
1.Cererea mea din 17 februarie 3287 catre pârâta,
2.Confirmare față-verso de primire cu semnătura pârâtei din . . . . . .
Prezenta conține . . . pagini și se depune la serviciul Registratura al instantei în 2 (două) exemplare identice.
…octombrie 20159 Cu deosebita consideratie,
ATENȚIE !
nu vă aventurați în proces fără a studia concret situația : felul soluționării sau nesoluționării unei eventuale cereri la o instituție a statului.Gândiți de 3 ori și puneți pe hârtie odată și iar mai verificați.
in final mi-a raspuns primaria ,sa imi traduceti va rog frumos
Urmare cereri d-vs inregistrata la Primaria comunei ..... sub nr.5122/03.10.2012 prin care solicitati concesionarea terenului dintre proprietatea dvs. si balta va comunicam urmatoarele:
- Avand in vedere adresa A.R.B.D.D. nr555/28.06.2012,prin care se mentionezaca zona de terasa ,identificata in T16,Pdt 267/3,avand categoria de folosinta paduri,sub categoria tufaris maracinis,este situata inafaraprimetrului ARBDD, la nivelui primariei ...s-au facut demersurile in vederea inventarieri acestui teren si identificarii persoanei care a ocupat acest teren,unde a plantat copaci pe terase ,a ingradit terenul cu gardul pe salciile care delimiteaza terenul ,are construit un adapost, are forata o sursa de apa.
-Dupa parcurgerea acestei etape se va proceda la insusirea acestui teren in domeniul privat al comunei ....
-In vederea concesionarii acestui teren trebuie avute in vedere prevederile legale privind concesionarea,in sensul ca acest teren este ocupat si ingradit de o persoana care foloseste acest teren.
-in legatura cu DS 2403, va comunicam faptul ca ati imprejmuit un teren pe care nu sunteti proprietar, intarnd in domeniul public, urmand sa remediati acet abuz..