Daca in urma judecatorii hotaresti definitive si irevocabile am obtinut incredintarea minorelor,fostul sot fiind obligat la plata pensiei alimentare,dar acesta nu a binevoit a respecta hotararea judecatoreasca neimplicandu-se nici material dar nici educativ in viata propriilor sai copii.In urma acestor fapte stiu ca poate fii pedepsit in baza legii privind abandonul familiar,insa as dori sa-mi spuneti daca pot obtine decaderea din drepturile parintesti ale acestui tata ignorant?
In cazul in care am obtinut incredintarea copilului in iunie 2011, proces inceput in 2010, aflat acum la faza de recurs, "tatal" atacand alte decizii, nu "incredintarea copilului", pot iesi din tara in vacanta, fara acordul acestuia, sau trebuie sa astept si finalizarea recursului?!
Presupun ca este "definitiva si irevocabila", altfel avocatii mei nu puteau sa se adreseze unui BEJ pentru a incepe executarea silita, acceptata deja de instante, procedura de executare silita fiind in curs.
Pe decizie scrie "definitiva si...."(dar e ceva ce nu pot descifra eu).
Cred ca scrie „definitiva si executorie”. Intrebati-va totusi avocatii, ei stiu cazul si pot sa va dea toate sfaturile necesare, doar de-aia ii platiti.
Irevocabila este doar dupa finalizarea tuturor cailor de atac
Drepturi parintesti
kmlon1
Buna ziua.
Am nevoie de o lamurire in urmatoarea privinta:mama are dreptul fara semnatura tatalui(divortat)de a scoate din tara(pe termen lung)copilul ... (vezi toată discuția)