avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decaderea fostului sot din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decaderea fostului sot din drepturile parintesti

Daca in urma judecatorii hotaresti definitive si irevocabile am obtinut incredintarea minorelor,fostul sot fiind obligat la plata pensiei alimentare,dar acesta nu a binevoit a respecta hotararea judecatoreasca neimplicandu-se nici material dar nici educativ in viata propriilor sai copii.In urma acestor fapte stiu ca poate fii pedepsit in baza legii privind abandonul familiar,insa as dori sa-mi spuneti daca pot obtine decaderea din drepturile parintesti ale acestui tata ignorant?
Multumesc.
Probabil e cum spuneti Dvs. Nu i-am intrebat pe avocati pana acum caci nu s-a pus problema. Primul pas e sa recuperez pensia copilului, si pentru asta chiar s-au straduit, mai ales ca-mi sunt prieteni :).
O seara buna.
Pentru AdrianaCamelia: scrie undeva in hotarare de vreun acord privind iesirea din tara?

Nu, in hotarare nu exista nici un acord privind iesirea din tara. Cererea de divort a fost inaintata de fostul sot, care nu a cerut decat desfacerea casatorie si incredintarea minorelor la mama, adica mie. Deasemenea a convenit din propriai initiativa sa plateasca pensia alimentara....asta a fost ! Nici macar program de vizitare sau alte drepturi nu a dorit sa ceara.
Dealtfel tatal fetelor a parasit Romania de 4 ani si ceva...Acest om nu doreste nici un fel de implicare in viata copiilor.
Ati intrerbat cat timp e valabil acoprdul acela, care acord? Nu e niciun acord, aveti incredintare si puteti iesi din tara linistita.
Hotararea legalizata, definitiva si irevocabila si gata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal copilului? lilianabh lilianabh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal fiului meu?Suntem divortati,nu vine sa-l vada,nu-i plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Drepturi parintesti kmlon1 kmlon1 Buna ziua. Am nevoie de o lamurire in urmatoarea privinta:mama are dreptul fara semnatura tatalui(divortat)de a scoate din tara(pe termen lung)copilul ... (vezi toată discuția)
Decaderea tatalui din drept liana32 liana32 cum as putea sa decad tatal fetitei dinn dreptul tatei (vezi toată discuția)