Daca in urma judecatorii hotaresti definitive si irevocabile am obtinut incredintarea minorelor,fostul sot fiind obligat la plata pensiei alimentare,dar acesta nu a binevoit a respecta hotararea judecatoreasca neimplicandu-se nici material dar nici educativ in viata propriilor sai copii.In urma acestor fapte stiu ca poate fii pedepsit in baza legii privind abandonul familiar,insa as dori sa-mi spuneti daca pot obtine decaderea din drepturile parintesti ale acestui tata ignorant?
Multumesc.
Probabil e cum spuneti Dvs. Nu i-am intrebat pe avocati pana acum caci nu s-a pus problema. Primul pas e sa recuperez pensia copilului, si pentru asta chiar s-au straduit, mai ales ca-mi sunt prieteni :).
O seara buna.
Nu, in hotarare nu exista nici un acord privind iesirea din tara. Cererea de divort a fost inaintata de fostul sot, care nu a cerut decat desfacerea casatorie si incredintarea minorelor la mama, adica mie. Deasemenea a convenit din propriai initiativa sa plateasca pensia alimentara....asta a fost ! Nici macar program de vizitare sau alte drepturi nu a dorit sa ceara.
Dealtfel tatal fetelor a parasit Romania de 4 ani si ceva...Acest om nu doreste nici un fel de implicare in viata copiilor.
Ati intrerbat cat timp e valabil acoprdul acela, care acord? Nu e niciun acord, aveti incredintare si puteti iesi din tara linistita.
Hotararea legalizata, definitiva si irevocabila si gata.
Drepturi parintesti
kmlon1
Buna ziua.
Am nevoie de o lamurire in urmatoarea privinta:mama are dreptul fara semnatura tatalui(divortat)de a scoate din tara(pe termen lung)copilul ... (vezi toată discuția)