avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... 85% indemnizatie crestere copil la PFA-uri
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

85% indemnizatie crestere copil la PFA-uri

Buna ziua! Sunt PFA si doresc sa stiu cum se calculeaza procentul de 85% din venitul net in cazul acestei categorii. Se calculeaza o medie a ultimilor 6 sau 12 luni de cand s-au inregistrat venituri?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 18:21, 5 Noiembrie 2009
buna ziua, de ce nu se ia in calcul si luna in care am nascut daca eu am fost in concediu de odihna
(am nascut pe data de 14 in concediu am fost pana pe data de 13,fiind vinerea si 14 sambata)multumesc pt raspuns.
Hotărâre nr. 1682/2008 din 10/12/2008 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 872 din 23/12/2008 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.025/2006:
Art. 19^1 (4) Pentru luna în care s-a născut copilul se ia în calcul venitul realizat în luna anterioară celei în care s-a născut copilul.
Aceasta este prevederea legala care reglementeaza situatia dvs.
Am venituri din pfa din iunie 2008, in ianuarie nasc. Zilele astea am eliberat adeverinta pt o colega care intra de la 1 aug 2009 in CIC s-a interesat la Directia unde se depune dosarul pt CIC si mi-a spus ca NU RECUNOSC VENITURILE PFA in calculul pt 85% CIC.
Sunt fff confuza si nelinistita!!!!, stateam linistita pana am aflat acest lucru!
As vrea sa-mi raspuna cineva care a beneficiat de indemnizatia CIC prin aceste venituri pfa?
:O
Buna ziua. Am nevoie de sfatul dv. Am un PFA din aug anul trecut, si pana acum am fost si salariata la o firma. Acum nu mi-a ramas decat Pfa-ul, la care am platit sanatatea.
Intrebarea mea este daca eu acum raman gravida, pot beneficia de indemnizatia de somaj? in baza platii CAS-ul doar pe PFA? Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Am si eu o situatie. Sunt angajata de 1 an de zile la o firma cu minimul pe economie, si urmeaza sa nasc in decembrie 2009. In august 2009 mi-am deschis un Pfa pe care facturez in jur de 4000lei pe luna. Cum se calculeaza indemnizatia pt crestere copil? Pentru PFA ar trebui sa am 12 luni pt ca aceste venituri sa se ia in considerare?

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? yoli yoli Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din salariu sau minim 6 mil suteacriss suteacriss As vrea sa stiu noua lege aprobata miercuri ,15 octombrie 2008 , se aplica si pt angajatele care nu platesc impozit la stat (sunt informaticiana ) ? (vezi toată discuția)