avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... 85% indemnizatie crestere copil la PFA-uri
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

85% indemnizatie crestere copil la PFA-uri

Buna ziua! Sunt PFA si doresc sa stiu cum se calculeaza procentul de 85% din venitul net in cazul acestei categorii. Se calculeaza o medie a ultimilor 6 sau 12 luni de cand s-au inregistrat venituri?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 18:21, 5 Noiembrie 2009
Buna ziua.
Am urmatoare situatie. Am PFA de mai mult de 1 an pe care emit facturi. Pana acum 1 luna am fost si angajata cu sal min la firma pt care lucram. Acum nu mai am acel job,respectiv salariu pe cartea de munca, incepan cu 1 oct. Tocmai am aflat ca sunt insarcinata, de luna.
Problema mea este:
1. Indemnizatia se poate lua doar din venitul de pe Pfa?
2. Imi tb salariu ca sa iau banii ce revin din Pfa? pentru ca as putea sa imi bag cartea de munca la o fima oarecare, cu sal min, pe 2 sau 4 ore..numai ca mai mult as da bani, decat ar urma sa iau ulterior.
3. Unde se depune dosarul pt indemnizatie? M-as duce sa vad ce zic d-nele de la ghiseu, desi nu prea as avea incredere,dar sa le vad punctul dee vedere.

Astept un raspuns urgent, va rog, si va multumesc.
Am reusit sa citesc cateva din intrebarile adresate in aceasta perioada cu privire la acest subiect, care de altfel ma intereseaza si pe mine si imi pare rau ca nu gasesc totodata si raspunsuri la acestea...cu siguranta exista o persoana care cunoaste foarte bine aceste mici detalii de care ne izbim si care ne poate da un sfat. binele pe care l-ar face cu siguranta s-ar intoarce intr-o alta forma.ne poate ajuta cineva cu niste raspunsuri la subiect sau nu?
Intrebare simpla si la obiect: In cazul unui PFA cu norma fixa de venit, procentul de 85% se aplica la norma sau la veniturile reale ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? yoli yoli Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din salariu sau minim 6 mil suteacriss suteacriss As vrea sa stiu noua lege aprobata miercuri ,15 octombrie 2008 , se aplica si pt angajatele care nu platesc impozit la stat (sunt informaticiana ) ? (vezi toată discuția)