avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificare firma

Buna ziua,

Sunt un cetatean roman cu domiciliul permanent in strainatate. Fratele meu are o firma in RO, (SRL, asociat unic), si dorim sa facem impreuna o afacere. Vor trebui facuti urmatorii pasi:

1. schimbare nume firma;
2. schimbare obiect de activitate firma;
3. introducerea mea ca si actionar.

Intrebari:
1. Avem nevoie de un avocat? Sau putem face singuri?
2. Ce acte sunt necesare?
3. Asumand ca avem totul pregatit, cat timp va dura tot procesul de schimbare?
4. In timpul schimbarii, firma isi poate desfasura activitatea normal?

Mersi mult de tot!
Stefania
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 14:22, 18 Octombrie 2012
Scuze, dar eu nu mai inteleg nimic:

[ link extern ]

Am sau nu am nevoie de apostila pe o procura care vreau sa o intocmesc in SUA, la un notar autorizat, pentru a intra ca partener intr-o firma romaneasca?

Mersi x 2,
Stefania
Aveti nevoie de apostila si puteti face procura in limba romana direct daca notarul accepta asa ceva. In fond acolo el doar verifica faptul ca d-voastra sunteti "d-voastra"si ca ati semnat in fata lui. Continutul il intereseaza mai putin....
lsb57 a scris:

Scuze, dar eu nu mai inteleg nimic:

[ link extern ]

Am sau nu am nevoie de apostila pe o procura care vreau sa o intocmesc in SUA, la un notar autorizat, pentru a intra ca partener intr-o firma romaneasca?

Mersi x 2,
Stefania

Intre SUA si Romania nu este incheiat un protocol anexa la Conventia de la Haga, asa ca documentele trebuie apostilate. Daca ati fi precizat de la inceput tara unde locuiti in prezent nu ati mai fi avut vreo dilema. O zi placuta.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
O solutie comoda pentru actele intocmite in strainatate este redactarea lor bilingva. In speta, in romana si engleza. Cu stampila notarului si apostila, pt SUA.
In ce priveste procura pentru fratele dumneavoastra, nu ii vad rostul in acest moment. Dumneavoastra trebuie sa dati o declaratie ca puteti avea calitatea de asociat, respectiv administrator dupa caz, cu specimen de semnatura. Aceasta declaratie nu poate fi facuta de frate in numele dumneavoastra.
Restul actelor (hotarare aga, cesiune, act constitutiv actualizat ) se semneaza sub semnatura privata, deci va pot fi transmise prin email, si le comunicati cu posta. Eventual odata cu declaratia.
Sa aveti in vedere ca cesiunea prin introducerea unui asociat nou dureaza cam 2-3 luni, in functie de judet si de gradul de ocupare al ORC.
Pe firma se poate lucra pana la inregistrarea finala a cesiunii, in aceleasi conditii ca si inainte de cesiune. (pe activitatile declarate deja, pe raspunderea adminsitratorului inregistrat..)
Daca aveti de facut mai multe modificari poate ar fi oportun sa le faceti in 2 etape: schimbare nume, obiect de activitate - se solutioneaza in 5-7 zile. Si apoi inregistrarea asociatului nou - se finalizeaza in 2-3 luni. Bineinteles, costurile sunt mai mari in aceasta varianta.
Cand intr-o societate alaturi de asociatul/asociatii vechi intra si unii noi atunci cesiunea dureaza tot 5 zile, iar pe cealalta procedura cand intra unii noi si pleaca toti cei vechi dureaza mai mult din cauza obligativitatii trecerii celor 30 de zile de la data publicarii aga in monitorul oficial, nicidecum nu este conditionata de gradul de incarcare a ORC...

Alte discuții în legătură

Cesiune catre persoana juridica straina Ciqui Ciqui Am un S.R.L. cu 2 asociati. Cei doi asociati vor sa cesioneze partile lor sociale catre o societate din Cipru (limited), care la randul ei este detinuta de o ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Schimbare de asociat rotaru mihaela rotaru mihaela Vreau sa preiau o firma si ma intereseaza ce documente trebuiesc intocmite!Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)