Buna seara...situatia este urmatoarea:-cumnata mea are handicap gradul 1 oligofrenie 3.Asa s-a nasut cu acest handicap.Tatal ei pessionar MAI cu o pensie de 2000Ron a decedat in liuna august mama fiind si ea decedata.Dupa inmormantare am fost la Inspestoratul Judetean de politie si i-am depus dosarul pt a beneficia de pensia de urmas spunindu-mi-se ca ea ar beneficia de pensie de urmas.Problema este ca au trecut mai bine de 60 de zile si nu am primit niciun raspuns de la casa de pensii cu toate ca in regulamentul lor prevede trimiterea unui raspuns in 45 de zile de la data inregistrarii dosarului.V-as ruga sa imi spuneti daca intradevar beneficiaza de pensie de urmas sau nu si sa ma sfatuiti unde trebuie sa ma interesez de acest lucru...Va multumesc pt raspuns!
1. Cei de la Casa sectoariala de pensii au dreptate, ei nu au de unde sa stie ca persoana in cauza are invaliditate din nastere.
2. Completati dosarul cu alta adeverinta care sa contina si data dobandirii invaliditatii, il depuneti din nou si nu va mai fi nici o problema in a se aproba pensia de urmas.
Va multumesc pt raspuns!...asta am facut chiar azi!Cred ca a fost si gresala celor de la cadre de la inspectoratul judetean de politie pt ca in momentul cand am depus dosarul la ei nu mi-au spus ce acte imi mai trebuie sa le depun!Intrebarea mea este urmatoarea:-acum trebuie sa astept tot atatea luni pt un raspuns din partea casei de pensii?...Eu le-am trimis si pe mail documentele cerute si le-am trimis chiar azi si prin inspectoratul judetean de politie sa sa le primeasca prin posta speciala!...va rog sa-mi spuneti daca stiti cum se procedeaza pt ca cei de la inspectorat cred ca sunt cam depasiti de situatie si nu stiu ce raspuns sa imi dea!Va multumesc!
va multumesc pt raspuns!deci sa inteleg ca ei ar trebui sa tina cont de data la care am introdus eu dosarul respectiv in luna august nu sa se ia in considerare data la care am trimis eu complectarea dosarului cu noile acte medicale care mi le-au cerut?...si pensia o sa o primeasca retroactiv si pe lunile din urma de la introducerea dosarului sau de cand o sa i se stabileasca decizia>Va rog sa-mi raspundeti ca mi se pare atat de complicata legea asta cu pensia de urmas MAI.incat am impresia ca nici ei nu o cunosc indeajuns de bine si nu mai stiu pe unde sa umblu si sa intreb!Cumnata mea chiar are drept sa primeasca aceasta pensie avand in vedere situatia ei!Va multumesc!
Buna ziua!Doresc sa ma ajute cineva cu un sfat pt ca eu chiar nu mai stiu ce sa mai fac si cum trebuie sa procedez cu cei de la casa sectoriala de pensii MAI!...este vorba de acest dosar de pensie de urmas pe care l-am facut pt cumnata mea inca din luna august ac.detaliile despe acest dosar le-am spus in comentariile de mai sus...le-am trimis toate documentele medicale pe care le-au cerut prin care se atesta ca handicapul pe care il are persoana in cauza este dobandit la nastere!!..adica fisa medicala inregistrata la data nasterii si datata pana in prezent,referat medical de specialitate prin care se spune clar ca handicapul este dobandit la nastere,certificat de incadrare in grad de handicap..si cand am sunat sa cer detalii despre acest dosar mi s-a comunicat ca persoana care se ocupa de dosarele din judetul meu este la nu stiu ce curs si mai mult mi s-a spus ca acest dosar nu exista!!...eu toate documentele le-am trimis oficial prin inspectoratul judetean de politie iar acest dosar are nr.de inregistrare!!...iar mai nou cand sun mi se spune ca nu are cine sa imi de-a informatii!!!dupa lege cumnata mea clar are dreptul la pensie de urmas pt ca handicapul ei e dobandit inainte de implinirea varstei de 16 ani dar cred ca i se refuza acest drept!Va rog daca e cineva care ma poate invata cum anume trebuie sa procedez si la cine trebuie sa ma adresez mai departe!...Va multumesc!