avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas MAI
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas MAI

Buna seara...situatia este urmatoarea:-cumnata mea are handicap gradul 1 oligofrenie 3.Asa s-a nasut cu acest handicap.Tatal ei pessionar MAI cu o pensie de 2000Ron a decedat in liuna august mama fiind si ea decedata.Dupa inmormantare am fost la Inspestoratul Judetean de politie si i-am depus dosarul pt a beneficia de pensia de urmas spunindu-mi-se ca ea ar beneficia de pensie de urmas.Problema este ca au trecut mai bine de 60 de zile si nu am primit niciun raspuns de la casa de pensii cu toate ca in regulamentul lor prevede trimiterea unui raspuns in 45 de zile de la data inregistrarii dosarului.V-as ruga sa imi spuneti daca intradevar beneficiaza de pensie de urmas sau nu si sa ma sfatuiti unde trebuie sa ma interesez de acest lucru...Va multumesc pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:50, 26 Mai 2015
Dvs. aveti "pensie de invaliditate" sau "indemnizatie de handicap" sau va referiti doar la "pensia de urmas"?

Am indemnizatie de handicap
1. Poate cei din comisie spera sa va ameliorati starea de sanatate daca urmati sfaturile si tratamentele prescrise.

2. Numai medicii pot decide daca va mai cheama sau nu la comisie.
Medicii stiu foarte bine ce inseamna distrofia musculara, e o boala fara tratament,asa zisul tratament al distrofiei se face cu vitamine, proteine si exercitii fizice, chesti care le pot face acasa, dar acest "tratament" nu te ajuta sa te faci mai bine, doar iti mai intarzie evolutia bolii, mai bine nu ma pot face, mai rau da, pt mine e un efort urias sa merg 30-40 km pana acolo, sa stau jumatate de zi pt a se putea uita 5 minute la mine. Un articol din Legea nr. 67/2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 353/2014, pentru modificarea şi completarea art. 59 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap spune asa.
Privitor la obligaţiile persoanelor cu handicap, reglementarea de modificare prevede că, mai nou, acestea trebuie să se prezinte pentru reevaluare, la solicitarea structurilor competente în domeniu, cu excepţia persoanelor cu handicap a căror afecţiune a generat deficienţe funcţionale şi/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil, care nu pot urma programe de recuperare şi pentru care comisia de evaluare a stabilit un termen permanent de valabilitate a certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap. Până acum, obligaţia prevedea prezentarea pentru reevaluare, la solicitarea structurilor competente în domeniu, indiferent de termenul de valabilitate al certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap.
1. Parerea mea este ca aveti dreptate dar nu pe mine trebuie sa ma convingeti.

2. - Mergeti cu acest text de lege la comisie poate medicii inca nu stiu de aceasta modificare.
- Daca nici asa nu se rezolva faceti o contestatie la forul superior acestei comisii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Important: pensia de invaliditate se va acorda indiferent de stagiul realizat, in toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate laur1979 laur1979 in legatura cu articolul de mai jos sant in aceeasi situatie ce ar trebui sa fac si cui sa ma adresez pentru a rezolva si eu cu pensia de boala? Decizia ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru o persoana cu handicap accentuat IonJon IonJon Buna ziua! Sufar de schizofrenie de 11 ani si am certificat de handicap gradul 2. Am 32 de ani.M-am imbolnavit la varsta de 21 de ani, in timp ce eram in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas cf.l263/2010 ast.86(1) nectarya nectarya Buna ziua, Mama este incadrata cu gradul 1 de handicap grav, permanent, nerevizuibil (Cod boala B91;G82.1) de catre Comisia de Evaluare a Persoanelor cu ... (vezi toată discuția)