o intrebare foarte importanta/
la o scara de bloc propr.de la et.3 l-a inundat pe cel de la etj.2 in urma probelor efectuate la inst de incalzire
omul a chemat firma de asigurari pt constatari cu poze,firma la dezpagubit cu 1000lei dar beleaua care este----firma de asigurari a cerut un proces verbal de constatare din partea asociatiei punind conditia ca daca pagubitul nu aduce acel pv intocmit de presedinte si admin nu vede niciun ban ,la care eu in calitate de presedinte am facut acel pv pagubitului si am pastrat o copie iar una a dat-o firmei
intrebare---
de ce cer firmele de asigurari asa ceva?
mai am un caz asemenator care cere tot asa ceva chiar acum dar pur si simplu nu m-i se pare corect sa se bage asociatia la propr.individuala deoarece asoc.are in custodie doar partile comune asa este?
nu stiu ce sa fac saa-i dau sasa nu-i dau un pv asta de pe urma?
cred ca asc.e folosita drept martori in procesul cu vinovatul pt recuperarea pagubei asa sa fie ?
ast raspuns urgent
Am și eu o problemă asemănătoare...
Sunt președintele Asociației de proprietari de puțin timp și într-o zi a venit unul dintre proprietari la mine cu o hârtie pe care m-a rugat să o semnez, ca să își poată recupera banii de la societatea de asigurări, pentru că a fost inundat. A fost și a verificat la toți vecinii de pe coloană, iar unul dintre ei nu a dat drumul în casă, motivând că nu e de la el, dar se bănuiește că inundația a fost de la acesta, nu de la coloana verticală (toate astea s-au întâmplat când președintele asociației era altcineva). Am semnat respectiva hârtie, pentru a-l ajuta pe vecin să-și recupereze banii de la asigurator, pentru ca, ulterior, să vină pe numele asociației o notificare prin care i s-a adus la cunoștință că are de plată o sumă de bani pentru că este vinovată de producerea inundației.
Am solicitat dosarul de daune și am constatat că hârtia pe care o semnasem menționa că inundația s-a datorat unei țevi comune, deci vina este a Asociației. Nu există niciun alt document care să ateste că este culpa Asociației, din contră, toate celelalte menționează că vina este a acelui vecin.
Recunosc că nu am citit cu atenție ce am semnat, dar am văzut că pe acel tipizat erau două puncte - primul, că inundația s-a produs de la apartamentul X, a doua, că inundația s-a produs de la o țeavă comună - și era încercuită a doua variantă, dar nu-mi amintesc să fi fost încercuit ceva când am semnat eu...
Este posibil să fie obligată Asociația să plătească această sumă de bani către asigurator doar în baza acelei hârtii semnate de mine? Inundația nu s-a produs din vina Asociației. Nu s-a datorat acelei țevi comune, n-a fost fisurată/spartă, nu s-a reparat acea țeavă - pentru că n-a fost nevoie - iar acum nu a mai fost inundat nimeni. Deci, nefăcându-se nicio reparație la țeava comună, e clar că nu aceasta este problema, pentru că altfel ar fi fost în continuare inundații. Cum pot să demonstrez că vina nu este a Asociației, deși am semnat acea hârtie, ci a acelui vecin care nu vrea să dea drumul la nimeni în casă?
Vă mulțumesc și Crăciun fericit!
Cand faceti "facerea de bine" deschideti ochii mari si cititi fiecare cuvant cu atentie.
Dupa parerea mea e deja prea tarziu sa mai faceti ceva, doar sa-l apostrofati pe proprietarul care v-a pus sa semnati o hartie, pacalindu-va, profitand de buna dv. credinta si de iuteala de mana, bagandu-va o hartie sub nas.
În jur de 2.700 lei.
Să înțeleg că banii aceștia ar trebui plătiți către asigurator și, ulterior, asociația să se îndrepte împotriva proprietarului vinovat, eventual, în temeiul îmbogățirii fără justă cauză? Sigur, mai rămâne de probat vinovăția acestuia...
sincer cred ca deja e comisa greseala si d/na elga are dreptate
asociatia e buna de plata
trebuie atentie sporita cind eliberezi astfel de adeverinte
si trebuie facute de catre asociatie modelul asa am procedat eu
cu toate ca presedintele nu are absolut nicio obligatie sa elibereze respectiva adeverinta
dupa parerea mea singura cale e sa aprobe comitetul ex problema cu teava ca e din cauza asociatiei si recuperati banii de la toti proprietarii in transe egala pe fiecare luna