Buna ziua,
Ce metoda si tehnci financiar-contabile se folosesc pentru a calcula venitul nerealizat de o societate care detinea un utilaj de productie si care a fost furat de catre o persoana fizica.
Va multumesc.
Buna seara, am revenit cu problemele expertizei.
In primul rind, nu am gasit instalatia de forare inregistrata la mijloace fixe. exista mai multe facturi cu diverse materiale(care nici nu sunt pe firma care solicita recuperearea prejudiciului, ci pe persoana fizica respectiv pfa, actualul administrator al firmei), si se invoca un art din OG81/2003, ca nu intra in cat. mijl. fixe, investitiile facute la realizarea lucrarilor miniere..., eu cred ca este o interpretare eronata.
Si pentru beneficiul nerealizat, sunt 2 contracte, pe perioada pentru care se solicita calculul din care unul nu are valoare. Cam asa stau lucrurile.Astept si parerea Dvs. Va multumesc mult.
Daca instalatia de forare nu este evidentiata in contabilitatea societatii si nu exista un contract de comodat intre aceasta si persoana fizica -PFA, ce anume se solicita atunci? Pentru ca nu societatea este cea care trebuie sa revendice aceste venituri pierdute.
Buna Ziua,
exista un contract de comodat intre persoana fizica(care este si administratorul firmei) si firma . Nu este precizata o valoare a bunului, si nu este inscrisa pe vreo lista de inventariere separata . facturile respective contin :teava, compresor, etc, care compun practic aceea instalatie, precizeaza administratorul firmei. Dar asa cum am mai spus, toate facturile sunt pe pfa si persoana fizica .Sa inteleg ca a fost o investitie in regie proprie pe pfa-persoana fizica.Instanta solicita stabilirea valorii utilajului sustras tinind cont de inscrisurile inregistrate in evidenta contabila a firmei, am redat exact din adresa.
Mai fac precizarea ca la dosarul cauzei exista un raport tehnic de evaluare, solicitat tot pe firma, care a avut in vedere suma acelor facturi, si a stabilit o valoare de piata.
Dar cum in evidenta contabila a firmei practic nu exista nici o inregistrare cu instalatia respectiva, singurul document fiind acel contract de comodat, care contine, partile contractului, obiectului contractului,respectiv transmiterea in folosinta gratuita a ...,.durata, si clauza potrivit caruia firma raspunde de integritatea bunului.pot eu sa solicit sa se aiba in vedere valoarea stabilita de evaluatorul tehnic?
Va multumesc mult pentru ajutor.
Realizare expertiza
fordfonf
Va rog sa ma ajutati cu unele lamuriri pentru o expertiza.Cum as putea calcula lipsa de folosinta pentru niste bunuri care fac obiectul unui ctr.de executie de ... (vezi toată discuția)