avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire .unul dintre mostenitori refuza sa se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire .unul dintre mostenitori refuza sa se prezinte la succesiune

buna ziua ! care este procedura in care sunt 3 mostenitori pe un titlu de proprietate ,iar la succesiune unul dintre ei nu vrea sa prezinte?
Apelati la un mediator... Am avut si eu cateva spete de acest gen...am reusit sa identific problema si am adus partile la discutii si s-a rezolvat...puteti depune actiune in instanta dar pana la primul termen ar fi bine sa apelati la un mediator... ca sa n-aveti taxe de timbru de platit. Succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Ioan Viorel Danciu, Mediator
utilitatea o inteleg, dar, totusi, ce poate face un mediator pt mine daca el nu e de gasit? este probabil ca el sa nu mai fie in judet, posibil sa nu mai fie nici in tara......
cum se procedeaza daca nu cunosc adresa unuia dintre mostenitori, daca trebuie chemat in vederea deschiderii taxei succesorale?
Aşa este în toate cazurile? Pentru că am auzit că dacă unul dintre fraţii moare, după moartea părinţilor şi nu înainte morţii părinţilor, atunci nu este aşa. Dacă moare un frate înaintea părinţilor sale, atunci copii lui nu moştenesc, dacă moare după moartea părinţilor sale, atunci moştenesc copii lui. Aşa este?
Când moare cineva asta contează în moştenire?
Buna ziua,socrul meu traieste si are 3 fii,acum eu si cu soțul meu am dat pt succesiune dupa soacra care e decedata.Dupa moartea soacrei mele,eu împreună cu soțul am facut casa de jos pana sus,cu banii nostrii.Sotul cu frații lui s-au inteles sa valorifice casa la 200 milioane vechi,100 partea soacrei si 100 partea socrului.noi le-am platit partea soacrei cumnatilor mei,doar ca acum când am băgat pt succesiunea dupa soacra moartă,unul dintre frati zice ca nici jumătate de bani nu i-am dat.Noi am dat banii fara hârtie,nu au vrut să facă,au zis ca se inteleg ca sunt frati dar acum nu mai e așa.Ce putem face noi mai departe?dupa ce se termina succesiunea am vb cu socrul sa facem contract de întreținere cu el si a fost de acord.Tot noi l-am îngrijit și pana acum.Sper sa ma lămuriți si pe mine,ca simt ca imi iau foc creierii de la atata gândit.Am ajuns la concluzia ca o sa ii las pe ei sa aibe grija de socru si sa ne dea banii ce i-am băgat în casa si sa ne mutăm în altă parte.Va rog un raspuns..Multumesc

Alte discuții în legătură

Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre frati betty_dumy betty_dumy Buna ziua. Ce se poate face daca in umra decesului soacrei mele cei 3 din cei 4 frati nu vor sa faca succesiune ? Sotul ar vrea sa isi ia partea din casa ( ... (vezi toată discuția)
Posibilitate contestare testament crisdarie crisdarie va supun atentiei urmatoarea speta: sora bunicii mele deoarece nu a avut copii, mi-a lasat prin testament la notar toata bunurile sale mobile si imobile. Deci ... (vezi toată discuția)