Din păcate este de notorietate faptul că în acest domeniu procurorii nu încep urmărirea penală.
Ați putea să încercați pe ceva legat de concurența neloială.
Pe de altă parte, chiar și dacă s-ar fi ajuns la judecarea în penal a cauzei, singurul avantaj real pentru D-voastră ar fi fost interdicția impusă inculpatului de a folosi marca respectivă, deoarece prejudiciul la fel de greu s-ar fi probat. În domeniul acesta sunt controversate și modalitățile de calcul a prejudiciului, iar expertizele sunt foarte costisitoare.
E un domeniu relativ nou pentru organele de UP, iar cei de la parchetele de pe lângă judecătorie (mai nou sunt infracțiuni de competența judecătoriei) nu prea știu cum să le abordeze. Am întâlnit cazuri în care procurorii de la parchetele de pe lângă judecătorii fac destul de greu chiar și încadrarea juridică a faptei raportată la textul de lege. E drept însă că și judecătorii de pe la instanțe mai au de învățat cu privire la această materie. :)
Totuși există un grup de lucru foarte activ la Parchetul general de pe lângă ICCJ care are o inițiativă lăudabilă în sensul prompvării unor moduri noi de abordare a acestor fapte.
Încercați să cereți „o părere” neoficială cu privire la problema D-voastră adresând o întrebare pe site-ul Ministerului Public.
Sau încercați să vă motivați sesizarea pe care o faceți la parchet pe vreo hotărâre în materie postată tot pe site-ul Ministerului Public:
[ link extern ]