Dar subiectul este despre procurorii care violeaza legea de procedura penala.
si unde este "violul" ???? :P
... si "subiectul" era despre obligativitatea sau nu a audierii partii vatamate!!!!
... cine este partea vatamata in acest context???
tot citesc... si ma tot mir...:-/
... easy ride on... sunteti parte vatamata ... sau ... contravenient... sau ... faptuitor????
#-o#-o
... conducerea fara permis valabil constituie infractiune (vezi codul rutier!!!!)
... conducerea unui autovehicol cu numere false, de asemenea ...
deci = faptuitor! :P
... unde este calitatea de "parte vatamata" ????????
sau... eludarea legilor, reprezinta in acceptiunea dvs. "parte vatamata" ????????
Acele fapte fictive erau: numere false, autovehicul neinmatriculat, fara permis de conducere, evident un (triplu) dosar penal. "Faptele" fiind dovedite cu martori mincinosi.
Singura scapare a "onorabililor" politisti a fost suspiciunea ca ceea ce nu au vazut ei (actele rutiere)... nu exista.
... in cazul dvs. , asa cum arata si utilizatorul patrik, mai sus: martorii erau martori asistenti si nu martori la savarsirea faptei!
savarsirea acelei fapte, daca este reala sau fictiva, urmeaza sa fie probata in cadrul urmarii penale ... sau eventual in instanta!
Este evident ca in acel dosar, fictiv sau nu, dvs. aveti calitate de faptuitor si nu de parte vatamata.
Daca ulterior depuneti o plangere la parchet/politie impotriva abuzului facut de catre respectivii politisti, atunci la un anumit moment si in anumite conditii puteti avea calitatea de parte vatamata.
"
varza" existenta in baza de date a politiei, cred ca este un aspect care ne poate afecta pe toti, la un anumit moment direct sau indirect, nu numai pe dvs. ... aceasta "varza" este un alt aspect care nu are legatura cu optiunea dvs. de a conduce pe drumurile publice un autovehicol cu numere false sau cu permisul de conducere suspendat!
E drept ca nu orice fel de organ de politie are dreptul sa va solicite aratarea permisului de conducere... dar, atunci cand ti se intocmeste totusi un dosar penal... parca, nu-mi vine sa cred ca poti sa stai in pasivitate si totusi sa nu scoti permisul de conducere sa il prezinti (daca acesta exista in realitate) , macar la parchet !
Credeti ca, cu o astfel de atitudine ( de sfidare!) ii obligati pe cei din politie sa curete sau sa elimine " varza " existenta in evidentele lor???X-(
.... eh... si in alta ordine de idei... daca " varza" ar exista numai acolo... cred ca societatea romaneasca ar fi ideala!
... dar, asa... stiti cum este vorba: "Traim in Romania si, asta ne ocupa tot timpul"
:)