avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale,expertiza,cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale,expertiza,cheltuieli de judecata

buna,-daca pe parcursul procesului pirita nu-mi recunoaste drepturile salariale neachitate,se face expertiza judiciara care imi da dreptate,dupa care pirita aduce la ultima infatisare o chitanta cu acele drepturi .In sentinta instanta obliga pirita la cheltuieli de judecata pentru taxa judiciara.Pirita face recurs impotriva acestor cheltuieli invocind ca mi-a dat drepturile inainta de pronuntare.-Instanta de recurs desfiinteaza cheltuielile de judecata pe motiv de culpa procesuala!.
-Pirita a depus banii reprezentind drepturi salariale DUPA efectuarea expertizei.
-Conform art.275 c.pr.civ.piritul cara a recunoscut la prima zi de infatisare pretentiile reclamantului,nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata;ori in cauza pirita NU a recunoscut aceste drepturi si astfel sa efectuat expertiza.
-In concluzie aceste drepturi au fost ridicate in baza expertizei,si in baza sentintei deci dupa pronuntare.
Ce parere aveti mai am vreo sansa sa mi se dea cheltuielile pe expertiza si daca instanta a procedat corect?!!!!
cu stima, iuli.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:19, 28 Ianuarie 2009
DECI dupa ce sa efectuat expertiza pirita a depus o chitanta reprezentind drepturi salarile neachitate.

-prima instanta a obligat pirita conform art 274 c.pr.civ sa-mi plateasca cheltuieli de judecata pt taxa expertiza judiciara.
-instanta de recurs a anulat aceste cheltuieli pe motiv ca pirita a achitat drepturile salariale inainte de pronuntare,dar ...dupa efectuarea expertizei. In acest caz se mai aplica art 274 si 275 din c.pr.civ.
Nu mai sunt aplicabile aceste dispozitii.
de ce????,nu mai e valabil c.pr.civ?!!,atunci in ce situatii se mai dau cheltuieli de judecata; poate fara expertiza!!!de ce piritul nu poate fi sanctionat de lege pt aceste retineri salariale abuzive......................etc
Era vorba de situatia descrisa de dvs ... chiar instanta de control judiciar a constatat faptul ca aceste drepturi v-au fost achitate inainte de pronuntarea primei instante, ceea ce inseamna cu o recunoastere din partea fostului angajator ... Scopul unei expertize nu este acela de a se recunoaste sau nu o obligatie . Expertiza are ca obiect numai împrejurări de fapt asupra cărora expertului i se solicită să dea lămuriri sau să le constate, împrejurări care implică cunoştinţe de specialitate şi care ajută la soluţionarea cauzei. Obiectul expertizei este redat cu claritate de art.201 C.proc.civ. : „Când pentru lămurirea unor împrejurări de fapt instanţa consideră necesar să cunoască părerea unor specialişti……”.
de ce pirita NU A RECUNOSCUT drepturile fara a se face expertiza si a mai cheltui bani pe expertiza.Nerecunoasterea sa inainte de expertiza nu atrage nici o sanctiune?

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara salariala iulian h iulian h Firma nu mi-a salariul minim pe o peroada de un an ,i-am dat in judecata,pe parcursul procesului nu mi-au recunoscut aceste drepturi ,am facut expertiza ... (vezi toată discuția)
Cerere de motivare a respingerii cererii majorare a onorariului de expertiza legalmgm legalmgm Buna ziua, Stimati Colegi, va rog comentati, atat asupra situatiei de fapt cat si asupra continutului (textului) urmatoarei cereri. Astept cu interes ... (vezi toată discuția)
In anul 2016 in luna martie am dat in judecata firma la care ... valentin6768 valentin6768 in anul 2016 in luna Martie am dat in judecata firma la care lucram pentru drepturi salariale .la prima instanta in Brasov s-a dat suspendare in baza legii ... (vezi toată discuția)