in cazul avocatilor sunt doua solutii:
1. suspendare la cerere, care poate fi formulata oricand (trebuie luate vizele de la CAA, Resurse umane, biblioteca baroului). Din cate stiu cererea se solutioneaza in cateva zile de catre consiliu.
2. suspendare pentru incompatibilitate pentru care trebuie o adeverinta de la locul de munca pentru a se dovedi incompatibilitatea.
Nu stiu nimic si nici nu am auzit de un control final al finantelor.
Eu voi opta pentru prima varianta deoarece nu am gasit o reglementare privitoare la termenele in care trebuie rezolvate situatiile de incompatibilitate si vreau ca la data publicarii decretului sa nu ma gasesc in vreo situatie de incompatibilitate.
Daca exista colegi care au mai multe informatii in acest sens, ii rog sa ni le comunice si noua.
Sunt in aceeasi situatie- avocat si mi s-a spus de la barou ca, in momentul in care primim decretul sa facem cerere pentru suspendare. Personal, nu mi se pare chiar in regula, desi mi s-a spus ca voi aparea ca suspendata cu o zi inainte de publicarea decretului . O sa mai discut cu alti colegi care au fost in situatii asemanatoare si va anunt. Acum asteptam ca Sectia pentru judecatori sa publice ordinea de zi solutionata.