avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
Am spus mai sus că a fost mult de scris la toate subiectele, acum rectific și spun că a fost destul de mult de scris aproape la toate subiectele; eu în ultimile 5 minute am terminat tot de scris și verficat și nu am fost singura din sala mea; acum au rămas la urmă vreo 20- 30 persoane, față de anul trecut când rămăseseră la urmă foarte puține persoane, iar anul trecut fiind prima oară pentru mine am terminat teza în mai puțin de 2 ore.
Geanina, eu zic să stai liniștită, e imposibil să nu ocupi un loc în primii 100. Dar te înțeleg, e și normal să ai emoții. Din moment ce și eu mai trag speranțe că voi intra, în ceea ce te privește nu există nici un fel de pericol. Preocupă-te mai bine de locul unde vei locui pentru următoarele 6 luni :) . E deja o certitudine în ceea ce te privește.
rox_maria a scris:

Asta este si opinia mea, au fost subiecte usurele, dar emotiile si stresul examenului si-au spus cuvantul... Oricum, din punctul meu de vedere nici in ceilalti ani nu erau cu mult mai dificile subiectele...subiectele din 2005 pana in 2010 chiar mi s-au parut accesibile...poate noi cei care ne-am pregatit ne facem prea multe griji :\"> si avand in vedere ca suntem direct implicati, despicam firul in patru. Am citi ceva pe aici de o lista cu note, dar nu am vazut-o pe nicaieri...chiar daca nu e foarte relevanta, cam cu cat erau peste 8 notele?
Si eu zic sa incercam sa ne mai calman...stiu pe cineva care se pregateste de mai bine de un an pentru acest examen si nu s-a descurcat prea bine, abia spera sa ia un 7...alte colege care s-au pregatit si pt inm au calculat o medie in jur de 7,50, respectiv 8,50...deci nu suntem doar noi, cei care discutam pe aici, singurii care au facut greseli.
Si faptul ca cei au dat si la inm au invatat dupa vechiul cod de procedura civila nu trebuie sa reprezinte o scuza deoarece la SNG nu au fost subiecte bazate pe modificarile aduse de NCPC.

Ba au fost modificari la proc.civ: martorii(logodnic,concubin...etc),termenul de perimare....
Sigur ca nu exista scuze....sau cel putin nu intereseaza pe nimeni.Din moment ce te-ai inscris la concurs aveai obligatia sa te conformezi tematicii...Daca n-am facut-o din varii motive am platit ...pe buna dreptate. Nu-i batut in cuie ca acel care a dat si la INM trebuie sa fie neaparat mai pregatit si sa ia o nota mai mare la sng.Dimpotriva,cei care s-au concentrat exclusiv pe sng consider ca vor ocupa primele locuri...Si e normal,din moment ce s-au pregatit temeinic cateva luni...
Colegelor cu 8.40 si peste....daca nici voi nu reusiti,eu renunt la orice cariera in domeniul juridic... #-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2013
9iustitia, utilizator
Eu am vrut sa spun ca nu au fost doar subiecte de maxima noutate conform NCPC, au fost cateva modificari, si cu toate astea stiu persoane carora nu li s-a parut super simplu... Intr-adevar nu e obligatoriu ca cei care se pregatesc pt ex la INM sa obtina note mari la SNG, dar stiu cateva exemple din anii anteriori...si eu consider ca e mult mai eficient sa te concentrezi doar pe un examen, insa, asta tine de fiecare, de conceptiile fiecaruia si de capacitatea de a asimila informatii...
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2013
rox_maria, utilizator
albulescumagda a scris:

Geanina, eu zic să stai liniștită, e imposibil să nu ocupi un loc în primii 100. Dar te înțeleg, e și normal să ai emoții. Din moment ce și eu mai trag speranțe că voi intra, în ceea ce te privește nu există nici un fel de pericol. Preocupă-te mai bine de locul unde vei locui pentru următoarele 6 luni :) . E deja o certitudine în ceea ce te privește.

multumesc, e linistitor sa te aud spunand asta, dar din pacate am anumite dubii
am fost 1533 initial, am inteles ca s-au mai retras, nu s-au prezentat si in fine, am ramas cam 1400 parca, nu mai retin exact stiu ca a scris cineva cati au dat examenul ...
pai din 1400 eu zic ca au fost multi cu medii peste 8 sau asa cred eu acum in nebunia mea, dupa un calcul simplu
adica, dam cam jumate la o parte, sa zicem ca ei s-au prezentat fara sa se pregateasca serios, ori au luat note sub 7. bun, raman sa zicem 700. din 700 eu cred ca au fost mai multi de 150 cu note intre 8.50-9.90 (10 pe linie nu cred ca a avut cineva). 150 inseamna deja mai mult decat locurile scoase la concurs, iar daca eu iau sub 8.50.............

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)