avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

mai este obligatoriu ca in decizia de concediere sa se treaca daca i se ofera sau nu un alt post in firma?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 11:51, 30 Ianuarie 2009
stiu ca se scrie de obicei pe preaviz ca departamentele resurse umane si financiar-contabil vor duce la indeplinire dispozitiile deciziei. noi suntem un grup de firme si la firma unde se vor desfiinta niste posturi nu sunt aceste compartimente. in concluzie hartiile le va face administratorul?
Vioreld a scris:

nu este vorba de decizia de concediere. aceea este clar ca se face pt fiecare salariat cate una.
e vorba de prima decizie, cea a patronului, prin care se anunta desfiintarea posturilor.

In decizia patronului de a desfiinta un anumit numar de posturi se vor trece atat numarul cat si natura acestor posturi. Ex: se vor restructura :2 posturi sudor, 3 posturi contabil di compartimentul X sau Y.
stiu ca se scrie de obicei pe preaviz ca departamentele resurse umane si financiar-contabil vor duce la indeplinire dispozitiile deciziei. noi suntem un grup de firme si la firma unde se vor desfiinta niste posturi nu sunt aceste compartimente. in concluzie hartiile le va face administratorul?

Se poate specifica " conducerea va duce la indeplinire dispozitiile deciziei" si aici se refera la decizia de concediere.
Preavizul si decizia de concediere este emis de patron sau administrator daca are aceste atributii.
nu are aceste atributii. eu ma ocup in acest sens de grupul de firme, dar sunt angajat doar pe o societate nu pe toate.
pot sa semnez eu din partea firmei preavizul?
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2009
Vioreld, utilizator
Daca sunteti imputernicit sa semnati asa ceva, atunci puteti semna.
elis a scris:

Daca sunteti imputernicit sa semnati asa ceva, atunci puteti semna.

deci este de ajuns doar o imputernicire din partea patronului ca eu ma ocup de aceste treburi in cadrul grupului de firme?

este corect ca patronul sa dea o decizie in care sa se specifice ca eu ma ocup de activitatea de.......... incepand cu data de............, in grupul de firme.................. ; doar atat, fara a-mi face si contract de munca?
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2009
Vioreld, utilizator

Alte discuții în legătură

Desfiintare post-drepturi ale salariatului cgabri_ella cgabri_ella Fiul meu a fost instiintat pe data de 06 iunie 2011 ca datorita situatiei economice a societatii in care lucreaza postul lui se va restructura.In data de ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva?... nedsan nedsan Buna ziua, Ce se poate face daca angajatorul doreste sa desfiinteze un post doar pentru ca doreste sa scape de o persoana incomoda? Se poate proceda la ... (vezi toată discuția)
Motivatie concediere costel58 costel58 In cazul unei actiuni de concedire individuala poate fi invocat numai motivul scaderii profitului la nivel de societate(nu si lipsa lui) ? De asemenea ce ... (vezi toată discuția)