avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament numai catre copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament numai catre copil

se pot lasa numai copilului prin testament toate bunurile imobile dobandite inainte de casatorie fara ca sotia sa poata ataca testamentul?
Cel mai recent răspuns: ContSters267790 , utilizator 20:08, 3 Noiembrie 2012
Da, dar imparteala de ascendent nu trebuie sa incalce rezerva rezervatarilor...si trebuie inclusi toti...:) art 1163 alin 3.

Cititi articolul de mai sus din NCC si daca doriti reveniti..
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
ContSters250994, utilizator
pai imparteala de ascendent se face in timpul vietii..
rezerva, nu-i o limitare a dreptului de a dispune..?
ContSters267790, utilizator
Imparteala de ascendent are doua forme.....poate ati uitat ...de pe Vremea facultatii...:)

Fie donatie si isi produce efectele ca un act intre vii ....fie prin testament....act pt cauza de moarte....

Acest partaj sau imparteala trebuie sa imbrace formele actelor respective, donatie sau testament si sunt supuse conditiilor si regulilor celor doua acte. Donatiile si legatele sunt supuse reductiunii? Sunt!
Cititi articolul pe care vi l am indicat chiar daca va plictiseste.

Iar limitarea dreptului de a dispune ......hm....rezerva succesorala este stabilita de lege....nici dispunatorul nu poate sa.....dispuna de ea.....este vazuta ca o obligatie morala dupa parerea mea....dar de....
ContSters250994, utilizator
Ceea ce doriti dumneavoastra sa faceti nu se poate. Oricum sotia vine la mostenire, nu o puteti inlatura. Daca vreti sa lasati ceva copilului, vindeti imobilul, depuneti banii intr-un cont pe numele copilului cu posibilitatea ridicarii banilor dupa majorat. Din cate stiu eu sunt banci unde se pot deschide astfel de conturi, este cel mai legal si nu ii poate ridica nici macar tutorele. Mai interesativa.
Joha a scris:

Imparteala de ascendent are doua forme.....poate ati uitat ...de pe Vremea facultatii...:)

Fie donatie si isi produce efectele ca un act intre vii ....fie prin testament....act pt cauza de moarte....

Acest partaj sau imparteala trebuie sa imbrace formele actelor respective, donatie sau testament si sunt supuse conditiilor si regulilor celor doua acte. Donatiile si legatele sunt supuse reductiunii? Sunt!
Cititi articolul pe care vi l am indicat chiar daca va plictiseste.

Iar limitarea dreptului de a dispune ......hm....rezerva succesorala este stabilita de lege....nici dispunatorul nu poate sa.....dispuna de ea.....este vazuta ca o obligatie morala dupa parerea mea....dar de....

nu am inteles de ce imparteala de acendent e perceputa astfel...!!!!de ce impartitorul trebuie sa se asigure ca nu incalca rezerrva in conditiile in care ar putea face vanzare/cump sau donatie cu scutire..

in opinia mea imparteala de ascendent nu prea are treaba cu rezerva:D

Alte discuții în legătură

Inlaturare copil de la mostenire ELLACAL ELLACAL Buna ziua, Ma intereseaza cat de realista este amenintarea unui parinte ca dupa moartea sa , apartamentul in care locuieste nu va ramane unicului copil pe ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii. testament in favoarea unui prieten. 3 copii si sotia in viata Anna_C Anna_C Cum se va imparti mostenirea avand in vedere testamentul in favoarea unui prieten, dar cu sotia in viata, 2 copii din casatoria anterioara si un copil provenit ... (vezi toată discuția)
Cadastru pe cota parte Alexandra232013 Alexandra232013 Buna ziua, o sa explic cam despre ce este vorba si vreau sa stiu cam ce ar trebui sa fac de acum incolo. Parintii mei si-au separat impozitul pe casa, fiecare ... (vezi toată discuția)