avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament numai catre copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament numai catre copil

se pot lasa numai copilului prin testament toate bunurile imobile dobandite inainte de casatorie fara ca sotia sa poata ataca testamentul?
Cel mai recent răspuns: ContSters267790 , utilizator 20:08, 3 Noiembrie 2012
Joha a scris:

Nu aveti cum sa inlaturati total de la mostenire un mostenitor rezervatar, in cazul dvs Sotia.....ea are dreptul prin lege la rezerva succesorala care in cazul de fata este de 1/8 din masa succesorala(...)

nu doresc inlaturarea totala a sotiei de la masa succesorala, numai sa nu aiba dreptul sa vanda partea ce ii revine si sa micsoreze dreptul de mostenire al copilului, adica sa ii revina tot copilului chiar daca ea are dreptul la 1/8. o sa discut si cu notarul sa vad si parerea lui care sunt optiunile.
multumesc tuturor pentru informatii.
ce acte sunt necesare ptr un testament?
-CI
-acte de proprietate
-certificat de nastere copil
sunt suficiente?
@cyan Dvs nu o puteti impidica pe sotie sa si vanda drepturile cuvenite.
da, atat este nevoie la testament si numele adresa, cnp ul beneficiarului liberalitatii.

@milikka
Dvs vreti sa revolutionati dreptul....trebuia sa fiti cooptat in comisia de redactare a NCC.:D
Imparteala de ascendent urmeaza regulile donatiilor si testamentelor.
Mai aveti in sprijinul articolului citat mai sus pentru lectura dvs si art.1091 NCC cu privire la reductiunea liberalitatilor excesive, care s ar potrivi in aceasta speta, fiind vorba de rezervatari si la instrainari cu titlu oneros prezumate a fi donatii.....
Joha a scris:

@milikka
Mai aveti in sprijinul articolului citat mai sus pentru lectura dvs si art.1091 NCC cu privire la reductiunea liberalitatilor excesive, care s ar potrivi in aceasta speta, fiind vorba de rezervatari si la instrainari cu titlu oneros prezumate a fi donatii.....

va multumesc mult!
ce ar trebui sa fac in cazul instrainarilor cu titlu oneros care imi afecteaza rezerva?
cine le prezuma a fi cu titlu oneros sau ascunse?
eu citesc citesc citesc!

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2012
ContSters267790, utilizator
NCC Conform articolului 1091alin 4...

Cititi, cititi, cititi....face Bine la ....ten!
cititul face bine la "privire":) si nu la ten
deci cer nulitatea contractului care imi afecteaza rezerva, simulatia lui sau zic direct ca-i donatie si solicit reductiunea si notarul face ce zic eu :D daca partea adversa nu contesta..
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2012
ContSters267790, utilizator

Alte discuții în legătură

Inlaturare copil de la mostenire ELLACAL ELLACAL Buna ziua, Ma intereseaza cat de realista este amenintarea unui parinte ca dupa moartea sa , apartamentul in care locuieste nu va ramane unicului copil pe ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii. testament in favoarea unui prieten. 3 copii si sotia in viata Anna_C Anna_C Cum se va imparti mostenirea avand in vedere testamentul in favoarea unui prieten, dar cu sotia in viata, 2 copii din casatoria anterioara si un copil provenit ... (vezi toată discuția)
Cadastru pe cota parte Alexandra232013 Alexandra232013 Buna ziua, o sa explic cam despre ce este vorba si vreau sa stiu cam ce ar trebui sa fac de acum incolo. Parintii mei si-au separat impozitul pe casa, fiecare ... (vezi toată discuția)