avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament numai catre copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament numai catre copil

se pot lasa numai copilului prin testament toate bunurile imobile dobandite inainte de casatorie fara ca sotia sa poata ataca testamentul?
Cel mai recent răspuns: ContSters267790 , utilizator 20:08, 3 Noiembrie 2012
Nu puteti zice direct ca este donatie, trebuie sa probati ca e donatie, sarcina probei incumba celui care invoca aceasta prezumtie. Odata ce ati probat acest lucru puteti cere reductiunea. Deci nu se cere notarului acest lucru ci instantei. Notarului I se poate cere reductiunea donatiilor si legatelor atat! Adica contractul trebuie sa fie donatie .....nu contract de vanzare cumparare .....

Mi se pare ca cititul pentru dvs nu va face Bine nici la ten...nici la privire...nici in alte parti....alea prin care se invart neuronii....:">
se poate pune o clauza prin care copilul sa nu instraineze bunurile o anumita perioada de timp, sa zicem pana implineste 35 de ani? ma gandesc la faptul ca pana i se coace mintea poate vinde impreuna cu ce-i revine sotiei si se alege praful de pe toba. pun toate intrebarile astea ptr ca vreau sa ma asigur ca in caz de cevasilea, toata munca parintilor mei, ptr ca bunurile sunt mostenite, sa nu se duca pe apa sambetei si punand astfel de clauze macar sa poata asigura la randul lui viitorul copiilor lui.
Puteti sa aveti o asemenea clauza pana cand copilul Devine major..
Joha a scris:

Nu puteti zice direct ca este donatie, trebuie sa probati ca e donatie, sarcina probei incumba celui care invoca aceasta prezumtie. Odata ce ati probat acest lucru puteti cere reductiunea. Deci nu se cere notarului acest lucru ci instantei. Notarului I se poate cere reductiunea donatiilor si legatelor atat! Adica contractul trebuie sa fie donatie .....nu contract de vanzare cumparare .....

Mi se pare ca cititul pentru dvs nu va face Bine nici la ten...nici la privire...nici in alte parti....alea prin care se invart neuronii....:">

tot nu am inteles
am dosar la notariat
deschid altul la tribunal sau ce fac?
am un client si vreau sa fiu coerent:D
Ma bucur daca aveti un client...deja....
Pai cum sa va faca notarul reductiunea cand aveti pe contract ca titlu ..contract de vanzare cumparare?! Notarul este instanta?!
Cred ca vb in alta limba.....
Reductiunea la notar se face pe donatii si legate, care sunt , exista si nu trebuie demonstrate a fi aceste tipuri de acte...daca exista intelegere intre succesibili...daca nu tot instantei se vor adresa.
Actele notariale sunt supuse controlului judecatoresc...

Daca doriti pot sa va scriu in franceza...:)

Alte discuții în legătură

Inlaturare copil de la mostenire ELLACAL ELLACAL Buna ziua, Ma intereseaza cat de realista este amenintarea unui parinte ca dupa moartea sa , apartamentul in care locuieste nu va ramane unicului copil pe ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii. testament in favoarea unui prieten. 3 copii si sotia in viata Anna_C Anna_C Cum se va imparti mostenirea avand in vedere testamentul in favoarea unui prieten, dar cu sotia in viata, 2 copii din casatoria anterioara si un copil provenit ... (vezi toată discuția)
Cadastru pe cota parte Alexandra232013 Alexandra232013 Buna ziua, o sa explic cam despre ce este vorba si vreau sa stiu cam ce ar trebui sa fac de acum incolo. Parintii mei si-au separat impozitul pe casa, fiecare ... (vezi toată discuția)