Iarna trecuta am platit foarte mult caldura in comparatie cu vecinii in conditiile in care am facut economie, inchizand caloriferele in camerele nefolosite sau reducand caldura cand plecam de acasa. Am banuiala ca repartitoarele sunt montate prea sus. Exista un normativ privind inaltimea la care se monteaza repartitoarele ? Si daca sunt montate gresit cum pot remedia - pot singur sau trebuie sa chem o firma ?
Si daca se respecta modul de atribuire al contractelor, mare branza nu se rezolva. Toate firmele prestatoare din Romania incalca atat legislatia in constructii, cat si cea paralela, a ANRSC.
Inca nu am auzit de nici o firma care sa fi informat prealabil proprietarii asupra conditiilor cumulative de montarea repartitoarelor, a costurilor si a efectelor in caz de incalcare a conditiilor: financiare, confort termic, igrasie, etc
Neregulile gasite la asociatie... sunt la limita penalului. Daca scapa doar cu rezilierea contractului cu firma de repartitoare si repararea prejudiciului e bine.
Este ILEGAL să fie montat pe partea superioară ! Trebuie montat la intersecţia liniilor care unesc colţurile caloriferului, adică exact la JUMĂTATEA caloriferului pe lungime şi înălţime !!!
Incalzire apartament
Buna ziua,
mama mea locuieste intr-un apartament 2 camere (bloc 20 apartamente), 45 mp.. pe luna oct si noiembrie am avut 40 unitati consum caldura si de ... (vezi toată discuția)