avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot face recurs la Probele boiologice de sange?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot face recurs la Probele boiologice de sange?

Va rog sa-mi spuneti cand pot face recurs si daca da, cum.
in aerul expirat era 0,46%. Prima proba 0,82 iar a doua la un interval de o ora 0,9%;cum e posibil asa ceva?
Va multumesc anticipat.
Nu aveti aceasta posibilitate, flaconul cu urme de sânge neprelucrat se păstrează timp de 15 zile, după care este distrus, puteati sa cereti in momentul recoltarii sa va preleveze contraprobe pentru a solicita analize de laborator la doua laboratoare de toxicologie medico-legala diferite.Acum puteti contesta in cursul procesului penal doar procedura de recoltare.
cu ce ma ajuta daca contest procedura de recoltare a probelor?
Daca se demonstreaza nerespectarea metodologiei de recoltare a probelor biologice acestea nu mai pot constitui mijloc de proba in cursul procesului penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrarea probelor la iml timp de 15 zile somon somon Care este motivul pentru care probele de sange trebuie pastrate de IML timp de 15 zile? (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru bautura cosmin32 cosmin32 am si eu o alta problema.daca timpu dintre etilotest si prima proba de sange e mai mic de 30 min.nu se poate trimite recalcularea probei de sange? (vezi toată discuția)
Pot solicita recalcularea? Bouu Bouu Acum 4 luni am fost despistatcu o alcoolemie de 1,1 in aerl expirat , dupa ce mi s-au recoltat probe de sange mi s-a eliberat o dovada fara drept de a mai ... (vezi toată discuția)