Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai axact. Dl Popovici a depus demisia de la locul de munca in data de 13 ian 2009. A trimis aceasta demisie prin posta cu confirmare de primirea, acesta fiind primita de angajator pe data de 15 ian 2009. Acesta (angajatorul) emite o decizie de desfacere a contractului de munca cu litera I, disciplinar, in data de 25 ian 2009. Intrebarile mele sunt :PENTRU DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCA DISCIPLINAR ANGAJATORUL TREBUIE SA ACORDE PREAVIZ DE 15 ZILE ??? ANGAJATORUL POATE EMITE DECIZIE DE DESFACERE A CONTRACTULUI DE MUNCA DISCIPLINAR INLAUNTRU TERMENULUI PREAVIZULUI DE 15 ZILE A DEMISIEI ANGAJATULUI ???
Va multumesc pentru precizari.
Angajatorul a trimis o invitatie angajatului prin care il chema pe acesta la sediul societatii pentru a lamuri unele probleme referitoare la gestiune. Angajatul a primit invitatia chiar in ziua in care trebuia sa se prezinte la sediul societatii insa cu 2 ore peste ora stabilita in invitatie. A solicitat in scris angajatorului fixarea de comun acord a altei zile pentru a purta discutii cu privire la acea problema> In loc sa stabileasca alta data pentru intalnire angajatoruyl emite decizia de desfacere a contractului de munca disciplinar. Poate fi considerat acest lucru o incalcare a procedurii de cercetare prealabila ?
Comisia trebuia sa il convoace în scris pe salariatul cercetat, cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte. Convocarea trebuia sa indice cel puţin motivul, data, ora şi locul întrevederii.
Din cele postate reiese ca, convocarea a fost facuta pentru alt motiv si nu pentru cercetarea disciplinara.
Din punctul meu de vedere, decizia de concediere poate fi anulata de catre instanta intrucat a fost emisa fara a fi respectate dispozitiile legale in materie. Asadar, salariatul are la dispozitie 30 de zile de la data comunicarii deciziei pentru a contesta desfacerea c.i.m. la Tribunalul Judetean in a carei raza isi are domiciliul.
Directorul General , in mod obligatoriu si suficient.
Atat am vrut si eu sa pun la semnaturi, doar directorul general si eventual pe mine care l-am intocmit. Dar seful meu imi spune sa trec si Consilier juridic ca asa este corect. Cazul va ajunge la proces, nu vreau sa gresesc.
Demisie
pirvuralucam
Buna ziua,
sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)