avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract munca disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract munca disciplinar

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai axact. Dl Popovici a depus demisia de la locul de munca in data de 13 ian 2009. A trimis aceasta demisie prin posta cu confirmare de primirea, acesta fiind primita de angajator pe data de 15 ian 2009. Acesta (angajatorul) emite o decizie de desfacere a contractului de munca cu litera I, disciplinar, in data de 25 ian 2009. Intrebarile mele sunt :PENTRU DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCA DISCIPLINAR ANGAJATORUL TREBUIE SA ACORDE PREAVIZ DE 15 ZILE ??? ANGAJATORUL POATE EMITE DECIZIE DE DESFACERE A CONTRACTULUI DE MUNCA DISCIPLINAR INLAUNTRU TERMENULUI PREAVIZULUI DE 15 ZILE A DEMISIEI ANGAJATULUI ???
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 19:39, 5 August 2009
AngiF:
Este suficienta semnatura directorului general dar nu e rau daca si consilierul juridic vizeaza toate actele emise de unitate si care angajeaza patrimoniul acesteia. De fapt asta este si misiunea acestuia: sa nu il lase pe angajator sa incalce legile.

laviii:
Nu se obisnuieste ca astfel de cate sa se transimita prin e-mail. La o eventuala confruntare in instanta veti avea probleme.
va multumesc pentru rapiditatea cu care ati raspuns
mai insist cu niste intrebari:)
''convocarea'' pe mail a facut a ieri...adica mailul a fost trimis ieri....data la care angajata trebuie sa sa se prezinte este 11.08......intrebarea mea este...ce se intampla in cazul in care angajata nu se prezinta la cerecetarea disciplinara?(vreau sa precizez ca locul unde trebuie sa se prezinte este se diul firmei...adica in bucuresti....iar ea lucreaza in provincie)...si....daca se prezinta la convocare....mai exista problemele in instanta??
multumesc
laviii a scris:

am o intrebare in legatura cu subiectul acesta....aceste convocari disciplinare...pot fi facute si pe mail???

Pot fi facute pe mail numai daca sunt insotite de o semnatura electronica, astfel incat mail-ul sa poata fi folosit ca mijloc de proba intr-un eventual proces.
In general, convocarile sunt trimise prin scrisoare cu confirmare de primire.
freeelis...cum adica semnatura electronica??..din partea cui??
angajatorul trimite mailul.....si apoi cum demonstreaza ca angajatul l-a citit??
la randul lui angajatul poate spune ca nu a primit mailul
Din partea angajatorului ... este o procedura complexa de obtinerea acestei semnaturi electronice ... Potrivit art.6 din Legea nr.455/2001, înscrisul în formă electronică, căruia i s-a încorporat, ataşat sau i s-a asociat logic o semnătură electronică, recunoscut de către cel căruia i se opune, are acelaşi efect ca actul autentic între cei care l-au subscris şi între cei care le reprezintă drepturile. Deci, indiferent de faptul că semnătura electronică este bazată sau nu pe un certificat calificat, din momentul în care apartenenţa acesteia este stabilită, prezumţia autenticităţii înscrisului în formă electronică nu mai poate fi contestată .
Judecătorul va aprecia valoarea probatorie a mijloacelor electronice ţinând seama atât de dispoziţiile legii speciale şi de principiile generale în materie, cât şi de elementele tehnice caracteristice acestora.

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca litera e fcojocaru fcojocaru buna ziua, sotia mea si-a depus demisia de la o firma pentru a se muta la o alta; a anuntat angajatorul ca va pleca de la firma veche si ca nu va putea sa ... (vezi toată discuția)
Convocare disciplinara nebunika86 nebunika86 buna ziua!!! am o problema foarte urgenta asa ca trec direct la subiect: acum 6 luni am fost convocata la o ancheta disciplinara la care ulterior eu m-am ... (vezi toată discuția)
Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)