buna seara,am fost concediat in plata stimulentului de insertie pentru nemotivate,copilul are 1an si 6luni am optat de la inceput pentru stimulent chear dupa ce am nascut.am fost la un avocat si spune ca nu conteaza ca am stimulent.ce pot face?este corect ce mi-a raspuns.
In cazul in care un salariat care primeste stimulentul de insertie lipseste nemotivat o perioada mai mare de timp nu cumva incurca pe angajator care nu poate angaja pe altcineva in locul lui?
Nu sunt jurist dar cred ca angajatorul poate suspenda c.i.m in acest caz pentru absente nemotivate, cf. art. 51 alin. 2 sau pe perioada cercetarii disciplinare cf. art. 52 alin. 1 lit. a) si angajeaza cu c.i.m pe perioada determinata o alta persoana...
1. Tocmai asta voiam sa spun si eu ca se poate concedia o persoana aflata in plata stimulentului de insertie in cazul in care concedierea ii este imputabila ei.
2. - Nu poti absenta nemotivat si sa nu patesti nimic deoarece ai aceasta "imunitate".
- Cred ca este o scapare a legiuitorului (si cate ma sunt!?).
are 13 nemotivate ,este vorba de sotul meu dar in data de 08.10.2012 a fost injurat si trimis acasa ca nu mai are nevoie de el dupa 10 ani,a fost un angajat model.Cand a inceput sa-si ceara drepturile a fost concediat(salar ultima luna,concediu de odihna in 10 ani nu a avut, de vara trecuta3000 lei).In data de11.10.2012 a primit acasa o hartie scrisa de mana citez:VA RUGAM SA VA PREZENTATI LA SEDIUL UNITATI PENTRU A INCHEIA ACTUL DE INCETARE A ACTIVITATI,IN TERMEN DE TREI ZILE DE LA PRIMIREA PREZENTEI.sediul firmei fiind intr-un bar si patroni stau la oras la 50 km.Apoi in data de 24.10.2012 a primit decizia de concediiere.ESTE CORECT?
Pot fi concediata?
ank1307
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot fi concediata pe perioada cat beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei? Mentionez ca m-am intors la ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie
Daiana89
Buna seara,
As dori sa stiu in cazul in care mama nu a avut dreptul la ccc iar tatal a optat odata cu incetarea concediului maternal pentru stimulentul de ... (vezi toată discuția)