buna seara,am fost concediat in plata stimulentului de insertie pentru nemotivate,copilul are 1an si 6luni am optat de la inceput pentru stimulent chear dupa ce am nascut.am fost la un avocat si spune ca nu conteaza ca am stimulent.ce pot face?este corect ce mi-a raspuns.
Interdictia prevazuta in OUG nr.111/2010 nu face niciun fel de disctinctie cu privire la concediere ... prin urmare , nici in cazul concedierii disciplinare nu poate fi vorba ... insa in schimb se poate angaja raspunderea patrimoniala a salariatului respectiv.
Indiferent de temeiul incetarii , atata timp cat exista interdictia prevazuta de lege pentru a fi concediat , decizia respectiva poate fi anulata de catre instanta de judecata.
sa mai explic o data copilul are 1an si 6 luni eu sunt casnica dar sotul era angajat si in 30 de zile de la nasterea copilului am depus actele pentru stimulent nu a fost nici o zi in CCC. Acest stimulent la ce art. se incadreaza in lege
1. Persoana îndreptăţită poate solicita direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, dacă îndeplineşte condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, denumită în continuare OUG nr. 111/2010.
2. Art. 7 din OUG nr.111/2010 - in vigoare la data cand ati depus actele pentru stimulent - prevedea :
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru
creşterea copilului şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) obţin venituri
supuse impozitului prevăzute la art. 3, înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un
an, au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada
rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani.
In cazul in care un salariat care primeste stimulentul de insertie lipseste nemotivat o perioada mai mare de timp nu cumva incurca pe angajator care nu poate angaja pe altcineva in locul lui?
Pot fi concediata?
ank1307
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot fi concediata pe perioada cat beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei? Mentionez ca m-am intors la ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie
Daiana89
Buna seara,
As dori sa stiu in cazul in care mama nu a avut dreptul la ccc iar tatal a optat odata cu incetarea concediului maternal pentru stimulentul de ... (vezi toată discuția)