avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registru casa in valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registru casa in valuta

Sumele care se trec in Registrul de casa in valuta sunt cu sau fara TVA?
Cel mai recent răspuns: cristian_conea , utilizator 20:13, 15 Noiembrie 2012
Sigur ca da.
cristian_conea a scris:

Incasez si TVA-ul, insa nu prea realizez rolul acestui registru in cazul in care se inregistreaza sumele cu TVA:

Registrul de casa in valuta are acelasi rol ca si cel in lei, si anume de evidentiere a disponibilitatilor in numerar.
Nu in baza lui se calculeaza impozitul pe profit si nici tva-ul de plata sau de incasat, el are rolul de a evidentia miscarea numerarului: daca incasati 372 euro inseamna ca acesti bani intra in caseria firmei. Soldul reg de casa trebuie sa reflecte disponibilitatile existente la un moment dat.

Multumesc tuturor, acum imi este f.clar!
Este vorba de o P.F.A.? In registrul jurnal de incasari si plati, intradevar, se trec sumele fara T.V.A.
cristian_conea a scris:
Sumele care se trec in Registrul de casa in valuta sunt cu sau fara TVA?

Iulian, userul intreaba de sume incasate si care se inregistreaza in Registrul de casa.#-o

Alte discuții în legătură

Completare registru casa in valuta cristian_conea cristian_conea Am o factura in valuta de 100 euro + 19 euro TVA (cand era TVA-ul 19%....) In registrul de casa in valuta se trece valoarea din factura fara TVA (100 euro) ... (vezi toată discuția)
Diferente intre factura si incasare cristian_conea cristian_conea buna ziua, am emis factura unui client turc in valoare de 575 euro + 109,25 euro TVA = 684.25 euro. am primit in cont 659,25 euro (mai putin cu 25 euro), ... (vezi toată discuția)