avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registru casa in valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registru casa in valuta

Sumele care se trec in Registrul de casa in valuta sunt cu sau fara TVA?
Cel mai recent răspuns: cristian_conea , utilizator 20:13, 15 Noiembrie 2012
cristian_conea a scris:

prestez servicii catre un client din Turcia caruia ii facturez aceste servicii lunar, ex. 300 euro + 72 euro TVA, total factura 372 euro.
In registrul de casa in valuta trec 300 euro sau 372 euro?

De ce facturati cu T.V.A.? Conform Codului fiscal sunteti scutit:

ART. 143 Scutiri pentru exporturi sau alte operaţiuni similare, pentru livrări intracomunitare şi pentru transportul internaţional şi intracomunitar

(1) Sunt scutite de taxă:

[...]

c) prestările de servicii, inclusiv transportul şi serviciile accesorii transportului, altele decât cele prevăzute la art. 141, legate direct de exportul de bunuri;

Turcia nu este tara care face parte din U.E., Iulian.
Gabrielle Monique a scris:

[...]

Iulian, userul intreaba de sume incasate si care se inregistreaza in Registrul de casa.#-o

Tocmai de aceea am intrebat daca e vorba de P.F.A. Multi dintre titularii acestora nu angajeaza contabil si confunda registrul jurnal de incasari si plati cu registrul de casa.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
Iulian MANEA, Contabil
IulianManea a scris:
Multi dintre titularii acestora nu angajeaza contabil si confunda registrul jurnal de incasari si plati cu registrul de casa.

Iulian, am mai scris in aceasta seara raspunsul acesta, pe care ti-l voi adresa si tie:
Sa nu subestimam inteligenta utilizatorilor care posteaza pe forumul Avocatnet. Eu mi-am dat seama ca utilizatorul nostru e chiar bine informat si stie sa ne puna intrebarile la obiect.
Gabrielle Monique a scris:

Turcia nu este tara care face parte din U.E., Iulian.

Articolul respectiv se refera si la exporturi in afara UE, ca sa folosesc un pleonasm.

Alte discuții în legătură

Completare registru casa in valuta cristian_conea cristian_conea Am o factura in valuta de 100 euro + 19 euro TVA (cand era TVA-ul 19%....) In registrul de casa in valuta se trece valoarea din factura fara TVA (100 euro) ... (vezi toată discuția)
Diferente intre factura si incasare cristian_conea cristian_conea buna ziua, am emis factura unui client turc in valoare de 575 euro + 109,25 euro TVA = 684.25 euro. am primit in cont 659,25 euro (mai putin cu 25 euro), ... (vezi toată discuția)