avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil 2 ani.

Gemenii mei fac pe data de 13 decembrie 2012 varsta de 2 anisori, insa decizia de concediu a fost incepand cu data de 25 ianuarie 2011.
Incepand cu ce data trebuie sa ma prezint la serviciu?
In aceasta perioada locul meu de firma a fost luat de o alta persoana angajata dupa ce am intrat eu in concediu,se poate sa ma dea afara spunand ca locul meu e ocupat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 26 Aprilie 2018
Buna seara,
Am si eu o problema mai delicata. Anul acesta si fetita mea implineste 2 anisori si legal tb sa ma intorc la serviciu. Problema este ca in perioada in care eram insarcinata, am fost concediata. Am dat firma in judecata, am castigat si a tb sa ma reintorc la munca doua luni pana la intrarea in prenatal.. Va dati seama ce ura si tensiune era intre noi, mai ales ca tb sa ne vedem zi de zi. Pana la urma am intrat in prenatal-postnatal si ccc, insa acum vine timpul sa ma intorc la munca si nu stiu cum sa procedez...
Initial ma gandeam sa trimit demisia prin posta pt ca nu vreau sa-i mai vad niciodata pe acesti oameni de nimic, insa nu stiu daca demisia tb facuta unilateral sau sa fie de acord ambele parti, nu stiu daca accepta a doua varianta.
Acum ma gandeam sa intru in somaj sa mai stau cu cea mica pana o inscriu la gradinita, insa sunt sigura ca nu mi se vor da actele necesare si ca nu or sa fie de acord cu acest lucru.
Nu stiu ce sa fac si cum sa procedez legal,
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi
Multumesc si o seara placuta!
1. Nu trebuie sa va speriati sau sa fiti stresata dupa experienta avuta cu angajatorul dvs.

2. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

3. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, adica pe acelasi loc de munca.

4. - Daca locul de munca al dvs. a fost sau va fi desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

5. - Sa nu faceti dvs. cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) si sa nu demisionati (art.81 din Codul muncii) pentru ca nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Demisia este un act unilateral de vointa a salariatului si ea nu se aproba de catre angajator (dar nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie de somaj).

6. Daca aveti probleme cu angajatorul faceti o sesizare la ITM.

buna ziua,
Sunt in CIC din oct 2012. Luna aceasta (martie 2013) firma la care lucram s-a vandut altei firme. Ce se va intampla cu mine cand voi termina CIC-ul (oct 2013)?
Multumesc
La data incetarii CCC , veti fi preluat de noua societate , potrivit dispozitiilor art.173 alin.3 C.mun dsi ale art.7 din Legeav nr.67/2006 , si anume :Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
dar in acelasi timp, dupa ce ma intorc la munca, el ma poate concedia

Alte discuții în legătură

Incetare concediu crestere copil ghiuream@yahoo.com ghiuream@yahoo.com De la firma mi s-a spus ca firma nu este inchisa ei doar si-au restrans activitatea si mi s-a spus ca dupa reluarea activitatii din concediu crestere copil am ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce se intampla in cazul in care la revenirea din CIC postul meu nu mai este disponibil ( este alta persoana angajata ). ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are angajatorul cand revin din ccc? carmengoth carmengoth buna. am si eu o nelamurire privind conditiile reinceperii activitatii dupa terminarea ccc. postul meu de munca figureaza la o agentie a unei bancii. este ... (vezi toată discuția)