avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil 2 ani.

Gemenii mei fac pe data de 13 decembrie 2012 varsta de 2 anisori, insa decizia de concediu a fost incepand cu data de 25 ianuarie 2011.
Incepand cu ce data trebuie sa ma prezint la serviciu?
In aceasta perioada locul meu de firma a fost luat de o alta persoana angajata dupa ce am intrat eu in concediu,se poate sa ma dea afara spunand ca locul meu e ocupat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 26 Aprilie 2018
La revenirea din CCC , angajatorului ii este interzis sa va concediere pe o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC, potrivit art.25 alin.3 din OUG nr.111/2010 ...
buna ziua. am tot citit si cautat,dar nu am regasit o situatie asemanatoare cu a mea.in 20iunie trebuie sa ma reintorc la lucru(concediu de 2 ani) ,lucrez la stat. tot aud zvonuri ca voi fi primita dar nu pe acelasi post pe care am fost pt ca "in locul ei avem pe alta...".acum ,sincer sint cam stresata asta in ideea ca nu stiu la ce sa ma astept sau cum sa ma pregatesc! nu stiu daca trebuie sa fac o cerere de revenire, cu cit timp inainte sa o fac,ce sa fac in momentul cind ,sa zicem, mi se spune ca trebuie sa iau alt post !? adica vreau sa aflu,prin bunavointa si experienta dvs la ce sa ma astept si ce pasi sa fac ,fct de atacurile primite(asta in cazul ca nu e totul ok si nu mi se ofera ac
1. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, cu respect6area clauzelor acestuia.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

4. - Daca locul de munca a fost desfiintat iar angajatorul va ofera un alt loc de munca trebuie incheiat un act aditional la CIM.
- Acest act aditional este valabil numai daca este semnat si de dvs.
- Daca nu sunteti de acord cu oferta angajatorului atunci veti fi concediata asa cum am spus mai sus.

5. Din Legea 202/2002 privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati:

Art.10
...
(7) La încetarea concediului de maternitate, a concediului pentru creșterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă ori la un loc de muncă echivalent, având condiții de muncă echivalente, și, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătățire a condițiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenței.



in fisa postului eu sint angajata ca inspector cat 1 cu atributii de evidenta contabila(sint contabila institutiei). acum functia e preluata pe perioada determinata de altcineva cu contract de prestari servicii. zvonistica de prima linie spune ca functia mea ,dupa ce revin, va ramine in continuare la acea persoana(deci nu voi mai reveni pe vechiul post) care are contract de prestari servicii iar mie MI SE VOR SCHIMBA ATRIBUTIILE! asta este lucrul de care ma panichez. se poate asa ceva?
oricum va multumesc foarte mult.
Buna dimineata! Am si eu nevoie de o lamurire, pentru mine intoarcerea la serviciu inseamna o angajare de novo (anterior CCC am fost PFA).
1.La intoarcerea la serviciu inainte de 2 ani se acorda acea suma compensatorie (500 ron/luna) pana cand copilul implineste 2 ani chiar daca initial am optat pentru varianta de CCC de 2 ani care nu stipula aceasta compensatie?
2. Iar daca revenirea la serviciu se va face cu jumatate de norma se acorda 50% din suma? Cine acorda acest ajutor?
3. Am dreptul la concediu de odihna in anul 2013 daca reiau activitatea de la 1 mai?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Incetare concediu crestere copil ghiuream@yahoo.com ghiuream@yahoo.com De la firma mi s-a spus ca firma nu este inchisa ei doar si-au restrans activitatea si mi s-a spus ca dupa reluarea activitatii din concediu crestere copil am ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce se intampla in cazul in care la revenirea din CIC postul meu nu mai este disponibil ( este alta persoana angajata ). ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are angajatorul cand revin din ccc? carmengoth carmengoth buna. am si eu o nelamurire privind conditiile reinceperii activitatii dupa terminarea ccc. postul meu de munca figureaza la o agentie a unei bancii. este ... (vezi toată discuția)