avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil 2 ani.

Gemenii mei fac pe data de 13 decembrie 2012 varsta de 2 anisori, insa decizia de concediu a fost incepand cu data de 25 ianuarie 2011.
Incepand cu ce data trebuie sa ma prezint la serviciu?
In aceasta perioada locul meu de firma a fost luat de o alta persoana angajata dupa ce am intrat eu in concediu,se poate sa ma dea afara spunand ca locul meu e ocupat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 26 Aprilie 2018
Buna ziua! Revin cu o intrebare : sunt in concediu de crestere a copilului, am optat pt 2 ani. Copilul face 2 ani pe 29 august2013. Firma la care am lucrat si unde am contractul suspendat am aflat ca este radiata din oct 2012. Din cate am citit in codul muncii Art. 56

(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:

a) la data decesului salariatului sau al angajatorului persoană fizică, precum şi în cazul dizolvării angajatorului persoană juridică, de la data la care angajatorul şi-a încetat existenţa conform legii;''

ar insemna ca contractul meu de munca a incetat de drept?

Ce presupune acest lucru? Mentionez ca as dori sa imi depun actele de somaj imediat dupa ce termin concediul de crestere, se mai poate? Cum ar trebui sa procedez?
Daca este radiata din 2012 , c.i.m. nu mai are cum sa inceteze in 29 august 2013.
1. - Contractul individual de munca (CIM) al dvs. inceteaza de drept la data radierii firmei din evidentele Oficiului Registrului Comertului (ORC).
- Inceteaza de drept (in octombrie 2012) adica fara alta formalitate ci numai datorita faptului ca a fost radiata si indiferent de situatia in care va aflati dvs. la acea data.

2. - Daca nu mai are cine sa faca decizia de incetare a CIM macar luati de la ORC o copie a dispozitiei de radiere cu care sa demonstrati la Agentia de Somaj ca nu are cine sa va intocmesca decizia de concediere.
- Puteti sa va inregistrati la Agentia de Somaj si inainte de a se termina CCC pentru a avea timp sa se dumireasca functionarii de acolo cum sta treaba.
Multumesc, asa voi face, pregatesc dosarul pentru somaj cu actele care reusesc sa le obtin si il voi depune la Agentia de Somaj.
Actele la somaj trebuie sa le depuneti inainte de octombrie 2013.

Alte discuții în legătură

Incetare concediu crestere copil ghiuream@yahoo.com ghiuream@yahoo.com De la firma mi s-a spus ca firma nu este inchisa ei doar si-au restrans activitatea si mi s-a spus ca dupa reluarea activitatii din concediu crestere copil am ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce se intampla in cazul in care la revenirea din CIC postul meu nu mai este disponibil ( este alta persoana angajata ). ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are angajatorul cand revin din ccc? carmengoth carmengoth buna. am si eu o nelamurire privind conditiile reinceperii activitatii dupa terminarea ccc. postul meu de munca figureaza la o agentie a unei bancii. este ... (vezi toată discuția)