avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil 2 ani.

Gemenii mei fac pe data de 13 decembrie 2012 varsta de 2 anisori, insa decizia de concediu a fost incepand cu data de 25 ianuarie 2011.
Incepand cu ce data trebuie sa ma prezint la serviciu?
In aceasta perioada locul meu de firma a fost luat de o alta persoana angajata dupa ce am intrat eu in concediu,se poate sa ma dea afara spunand ca locul meu e ocupat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 26 Aprilie 2018
Buna ziua,

Puteti sa-mi spuneti si mie va rog cu cate zile inainte trebuie sa anunt angajatorul de intoarcerea la serviciu? pot trimite cererea cu 5 zile inainte sa revin? As vrea sa ma intorc mai devreme decat ar trebui si astept sa vad daca sunt promulgatele si normele de aplicare a legii privind stimulentul de insertie de la 1 iulie.
Pentru a putea benefia de stimulentul de pana la 3 ani ar trebui sa ma intorc pe 22 iulie 2016? copilul face 2 ani pe 25 septembrie2016.
1. Puteti sa anuntati pe angajator ca vreti sa reluati activitatea chiar si cu mai mult de 5 zile inainte.

2. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului trebuie sa reluati activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani.

3. Daca copilul implineste 2 ani pe 25 septembrie atunci puteti sa reluati activitatea pe 22 iulie si veti putea beneficia de stimulentul de insertie.
buna seara ! mam reîntors la serv la 1 an si 10 luni k sa pot beneficia de acel stimulent iar anagajatorul ma trimis in fata plata k nu au de lucru .nu stiu ce pot face pentru ca nu îmi convine
Contestati decizia angajatorului , daca nu v-ati dat acordul pentru CFP.
Salariata in CCC 2 ani trebuie sa fie reangajata la 11 august. Postul s-a desfiintat.Salariata asteapta al doilea copil la inceputul lunii octombrie. In cazul concedierii, in timpul de 20 de zile, cat trebuie sa fie in serviciu, intra in concediu prenatal, cum procedam?

Alte discuții în legătură

Incetare concediu crestere copil ghiuream@yahoo.com ghiuream@yahoo.com De la firma mi s-a spus ca firma nu este inchisa ei doar si-au restrans activitatea si mi s-a spus ca dupa reluarea activitatii din concediu crestere copil am ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce se intampla in cazul in care la revenirea din CIC postul meu nu mai este disponibil ( este alta persoana angajata ). ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are angajatorul cand revin din ccc? carmengoth carmengoth buna. am si eu o nelamurire privind conditiile reinceperii activitatii dupa terminarea ccc. postul meu de munca figureaza la o agentie a unei bancii. este ... (vezi toată discuția)