avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil 2 ani.

Gemenii mei fac pe data de 13 decembrie 2012 varsta de 2 anisori, insa decizia de concediu a fost incepand cu data de 25 ianuarie 2011.
Incepand cu ce data trebuie sa ma prezint la serviciu?
In aceasta perioada locul meu de firma a fost luat de o alta persoana angajata dupa ce am intrat eu in concediu,se poate sa ma dea afara spunand ca locul meu e ocupat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 26 Aprilie 2018
@ oana_w

Nu exista nicio obligatia in sarcina dvs de a va reintoarce la locul de nmunca de unde ati intrata in CCC.

Odata cu cererea de incetare a suspendarii c.i.m. , puteti solicita si incetarea c.i.m. cu acordul partilor la aceeasi data.

Legislatia muncii nu reglementeaza "demisia la zi". Demisia poate fi cu sau fara preaviz.
am si eu o situatie. In timp ce o salariata este in CIC, se inchide punctul de lucru unde a lucrat ca si vanzatoare (s-a inchis magazinul de la 20 km de sediul social, era singurul iar la sediu nu avea activitate) si firma isi suspenda activitatea la ONRC cu cateva zile inainte de revenirea din CIC. Mai trebuie sa-i acorde preavizul de 20 de zile sau nu? mersi
Trebuie acordat preavizul ,in caz contrar decizia de concediere este lovita de nulitate absoluta.

În Monitorul Oficial nr. 138 din 24 februarie 2015 a fost publicată Decizia nr. 8 din 8 decembrie 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Completul Competent să Judece Recursul în Interesul Legii prin care s-a decis :
"In interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 78 din Codul muncii cu referire la art. 75 alin. (1) din acelaşi cod, neacordarea preavizului cu durata minimă prevăzută de art. 75 alin. (1) din Codul muncii, republicat, respectiv cu durata cuprinsă în contractele colective sau individuale de muncă, dacă aceasta este mai favorabilă angajatului, atrage nulitatea absolută a măsurii de concediere şi a deciziei de concediere."
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa gasesc articolul de lege unde este prevazuta perioada minima de inductie in cazul revenirea in campul muncii din CCC ( parca erau stipulate minim 5 zile)
Multumesc.
Nici OUG 148/2005, nici OUG 111/2010 si nici Legea 202/2002 nu au reglementat un astfel de termen.

In schimb, fostul CCMN la art.76 alin.3, stipula: Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.

Alte discuții în legătură

Incetare concediu crestere copil ghiuream@yahoo.com ghiuream@yahoo.com De la firma mi s-a spus ca firma nu este inchisa ei doar si-au restrans activitatea si mi s-a spus ca dupa reluarea activitatii din concediu crestere copil am ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce se intampla in cazul in care la revenirea din CIC postul meu nu mai este disponibil ( este alta persoana angajata ). ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are angajatorul cand revin din ccc? carmengoth carmengoth buna. am si eu o nelamurire privind conditiile reinceperii activitatii dupa terminarea ccc. postul meu de munca figureaza la o agentie a unei bancii. este ... (vezi toată discuția)