Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari, 80 de apartamente si doresc sa renunt la repartitoare. Sunt singura care renunta. Pentru repartitoare este semnat un contract cu A.P. Presedintele mi-a spus ca trebuie sa fac cerere catre respectiva societate pentru a-mi calcula ei caldura mai departe, lucru care nu mi se pare ok pentru ca eu nu am nici un contract semnat cu aceea societate. Totusi, am sunat la ei si mi s-a spus ca : calculul caldurii va fi facut dupa maximum inregistrat la un calorifer similar, pentru un apartament similar, lucru care contravine Art.13, Alin.1, al Ordinului 233 / 2004 care prevede faptul ca :
“(1) Repartizarea cantitatilor individuale pentru încalzirea locuintelor / apartamentelor se face proportional cu suprafata utila înscrisa în actul de proprietate" si al Federatiei Asociatiilor de Proprietari care spune ca : calculul la incalzire se va efectua ca inainte de montarea repartitoarelor. Nu mai inteleg nimic. Va rog sa ma ajutati cu vreun normativ mai recent cu care sa le dau astora peste ochi sau incotro sa ma indrept, ca se pare ca toata lumea face ce vrea si nimeni nu mai tine cont de nimic. Nu se poate ca ei sa calculeze cum vor si noi sa nu putem face nimic in acest sens.
Multumesc anticipat !
Si daca maximum de consum se refera la un calorifer situat intr un apartament care nu beneficiaza de factorii de corectie de amplasare a apartamentului necontorizat, inseamna ca cel necontorizat nu mai beneficiaza de acea corectie?X-(
In 2007 cand s-au montat la noi in bloc aceste repartitoare am fost singurul de pe scara care am refuzat montarea acestor reparttitoare .Cand mi-au calculat caldura am avut dublu fata de ceilalti si nu am avut incotro si anul urmator a trebuit sa imi pun si eu aceste repartitoare , ca sa nu mai fiu bataia lor de joc .In 2010 am renuntat tot blocul la aceste repartitoare si acum platim mai putin si nu mai trebuie sa "" stai cu ochii ca pe butelie "" deci s-a invartit roata cu cei de la firma .
Cei 10 "Daca"
1. Daca vrei sa faci un bine, atunci fa-l cand este nevoie
Acesta este modul abuziv si nelegal de operare al firmelor prestatoare, sub protectia ANRSC.
Daca nu ai montate repartitoare, iti umfla abuziv factura, pentru a te santaja sa iti cumperi repartitoare. Dupa ce iti umfla factura, tot ei vin cu "solutia salvatoare" de montare a repartitoarelor. E ca si in cazul pompierului care provoaca un incendiu, iar dupa aceea sare sa stindga incendiul, in calitate de salvator.
Atata vreme cat sistemul cu repartitoare este conceput pros, nestiintific, simplist, este firec sa fugi de sistem. De ce in europa de vest nu sunt astfel de scandaluri?
In momentul in care sistemul va fi revizuit, pe baze stiintifice si legale, acesta isi va dovedi eficienta, iar proprietarii vor intra singuri in sistem, fara a fi nevoie de santaje si inselaciuni. pna atunci, fug de ele.
Nu le dau jos pana nu am un raspuns oficial favorabil, dar cu siguranta ca merg pana in panzele albe, deoarece sunt satula de nesimtirea si incapatanarea unora. Nu mai spun de lege, care este interpretabila, dar la fel de bine poate fi interpretabila si in cazul meu, nu numai in cazul lor , sa ne fure.....pentru ca asta fac....!!!!!!!!!!!
Legislatia in constructii este foarte clara. Problema este existenta unui paralelism infractional de reglementare, in care se emite o legislatie falsificata de catre ANRSC, pentru prostime, pe langa cea in constructii.
Acest lucru este inadmisibil intr un stat de drept. Se incalca Legea 24/2000 privind tehnica legislativa, obligatorie pentru toate autoritatile.
Potrivit jurisprudenţei Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene, principiul încrederii legitime impune ca legislaţia să fie clară şi predictibilă, unitară şi coerentă; de asemenea, impune limitarea posibilităţilor de modificare a normelor juridice, stabilitatea regulilor instituite prin acestea.
Nu e legala inventarea de reglementari paralele numai pentru a maximiza vanzarile de repartitoare ale unor firme. Reteta FNI-CEC functioneaza inca.