avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract determinat si indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract determinat si indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
As avea nevoie de un sfat, daca m-ati putea ajuta in urmatoarea problema:
- Lucrez in domeniul bancar, am un contract pe perioada determinata care imi expira pe data de 08.02.2013 , iar eu urmeaza sa nasc in jur de 10.03.2013. In aceste conditii as putea intra in concediu de crestere copil ( postnatal) chiar daca mie imi expira contractul de munca cu o luna inainte de nasterea copilului ? imi puteti spune care ar fi demersurile pe care ar trebui sa le fac inainte sau dupa expirarea contractului de munca astfel incat sa-mi faciliteze trecerea in concediu postnatal fara sa intampin vreo problema?mentionez ca am mai mult de 12 luni anterioare lucrate fara nici un fel de intrerupere pe cartea de munca. Va multumesc anticipat! :((
Cel mai recent răspuns: Iuliana1987 , utilizator 21:46, 20 Noiembrie 2012
1. - Citatele din articole din revistele de specialitate sunt pareri personale ale autorilor si trebuie luate ca atare.
- Ele ar putea, in cel mai bun caz, sa fie luate in considerare de catre un complet de judecata in cazul unui conflict de munca, pentru justificarea (motivarea) unui verdict.

2. - De ce credeti ca un avocat ar avea alta parere decat spune textul de lege?
- Credeti ca salariatii bancii cunosc mai bine prevederile Codului muncii?

3. In cazul nostru salariata este protejata prin aceea ca se poate inregistra la Agentia de Somaj sau poate duce certificatele medicale la CJAS.

@ Valeriu,
Textul prezentat mai sus este copy-paste ... il gasesti integral aici
[ link extern ]

@ Salcontsim
Daca legea prevede ca incetarea de drept primeaza, poate sa se zica in doctrina orice parere .. primeaza prevederile legale .. iar doctrina si jurisprudenta la care faceti apel nu constituie izvor de drept ...
Daca le tot invocati , aratati-ne si noua o hotarare judecatoreasca care contrazice prevederile Codului Muncii referitor la speta prezentata.
@valeriu si @freeelis va multumesc din suflet pentru sustinere. :vishenka:
Credeam ca nu ati vazut topicul...
Va multumesc tuturor pentru ajutor.Si in cazul meu, din cate am inteles eu ..am sa procedez in felul urmator: o sa-mi las 42 de zile pentru perioada de dupa nastere ( din cele 126 zile de concediu de maternitate)...si restul zilelor, vreo 84, mi le voi lua inainte de expirarea contractului meu de munca..dar calculate in asa fel incat sa fiu prinsa in concediu prenatal si in perioada de cand imi expira contractul si pana nasc, vreo 3 saptamani ( pana la nastere).
Intrebarea mea urmatoare este : Pana pe 08 februarie , data cand imi expira contractul de munca, ma prezint cu concediul de prenatal ( pe care-l iau luna de luna de la medicul de familie) la angajator, in cazul meu la banca, sau direct la Casa de Sanatate Ialomita de care apartin eu ?
Va multumesc inca odata pentru sugestii, sfaturi, pentru tot ! Sa va dea Dzeu multa sanatate!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Iuliana1987, utilizator
Uff, sunt foarte bulversata..acum am vazut D-le Valeriu ca deja mi-ati raspuns la aceasta intrebare ( ca de pe 8 februarie incolo, concediul prenatal mi-l duc la Casa De Sanatate), logic, ca pana pe acea data trebuie sa le duc angajatorului. Multumesc mult!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Iuliana1987, utilizator

Alte discuții în legătură

Prenatal-raspuns urgent marianelena marianelena Am dreptul la prenatal Sotia este in ultima saptamana a celui de al doilea contract pe 6 ... (vezi toată discuția)
Imi inceteaza cim pe perioada determinata in timp ce sunt in concediu de maternitate nushu nushu Buna ziua, Am o nelămurire, sunt angajata la stat pe perioada determinata (sa pp ca contractul expira pe data de 15.10.2014). Sunt însărcinata, ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si indemnizatie crestere copil Angheloiu Cristina Angheloiu Cristina Buna ziua, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de 02.10.2012 si sunt insarcinata in 7 luni. Cel mai probabil voi naste in luna ... (vezi toată discuția)