avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Care ar putea fi distinctia juridica dintre ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Care ar putea fi distinctia juridica dintre democratie, meritocratie si cretinocratie?

Subiectul mi-a fost sugerat, ca nuanta, de o prietena de pe av-net. Nu-i divulg identitatea.
Dragi prieteni, va provoc sa comentati acest subiect, al "democratiei originale".
Cu precizarea ca noi, neavand experienta democratica, nici institutii, nici personal adecvat in acestea si neavand nici o constitutie elaborata de un Abraham (Lincoln), ne zbatem de vreo 22 de ani incercand sa... inventam "coada la pruna".
Cum functioneaza oare pe la altii masinaria asta? Meritocratic sau cretinocratic? :)
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 18:54, 30 Decembrie 2012
care post de televiziune, @martonze? ... ca majoritatea posturilor de televiziune, ca si a presei scrise, ii sprjina puternic p-astia de le faci aici propaganda...

ca n-au si audienta, inseamna ca insira imbecilitati, baliverne...

Stimabile, eu nu fac propaganda nimanui.
Cat despre imbecilitati... sa-mi fie cu iertare, iti descriu o scurta intamplare, petrecuta in urma cu cateva saptamani:
O femeie , usor handicapata fizic, se deplasa sontac-sontac spre Primarie.
Ne salutam si o intreb unde merge, ea imi raspunde ca merge sa demonstreze in fata Primariei, sa-l dea jos pe B______cu, ca nu i-a marit pensia, si pe U___a, ca are posete scumpe, din pensia ei.
I-am spus ca acum prim ministru este un domn tanar si presedintele nu are cum sa-i mareasca pensia.
A ramas saraca surprinsa, dar si-a continuat drumul, fiindca era ferm convinsa ca ea va contribui la bunastarea patriei.

Ca sa te lamuresc: Exista diverse evenimente culturale: concerte de opera, concerte filarmonice, teatru clasic, spectacol de circ, spectacol cu manelisti.
La primele, salile, din pacate, sunt aproape goale, la ultimele doua, biletele se vand la suprapret.
Asta e nivelul de cultura a populatiei si cine-i da ceea ce cere, are de castigat.

Ai auzit de "Paine si circ" ? Se practica de aproape 2 milenii... Circul acum vine direct in casa amatorilor, pe ecran, iar painea.. venitul minim garantat, ajutor social, etc.
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
Martonze, utilizator
Alex_Munteanu a scris:

Democrație = demos și cratos - popor și putere = puterea poporului

...asta este problema noastră cea mai gravă, statul de drept și domnia legii, nu o lipsă de democrație, care în realitate nu există, dovadă fiind că avem alegeri democratice.


Om avea alegeri democratice, problema e ca nu se tine seama de rezultatul acestora. Si atunci rezulta o contradictie in termeni. Ca sa fie democratie, trebuie sa se tina cont de voturi, nu sa fie aruncate la gunoi. Altfel, e democratie doar pe hartie. Mergem sa votam, punem stampila pe o hartie, iar hartia o aruncam la gunoi, apoi procurorii iau cu asalt satele romanesti. De ce, daca s-au aruncat voturile la gunoi ? Unde e democratia reala, ca eu nu o vad ? It's gone, vorba lui base.

Cred ca asta e termenul potrivit pentru noi, democratie pe hartie, de vreo 3 ani incoace.
Stimate domn Petrica, daca intra hotul in casa dvs. si il reclamati, este corect ca organele indreptatite sa caute hotul ?
Ciudati sunt oamenii, scuzati-ma daca supar, dar daca institutiile statului isi fac datoria, unii sunt nemultumiti si-i acuza.
Daca nu-si fac datoria, altii sunt nemultumiti si ....acuza.
Daca un protejat sau membru al unei gasti politice este cercetat , este razbunare politica, daca subiectul apartine celeilalte gasti, este normalitatea, asa trebuie sa actioneze justitia!!!

Ati auzit oare de indoctrinare? Exista metode stiintifice de indoctrinare a oamenilor, practicate cu succes in istoria omenirii.
Sunt nenumarate cazurile in care copiii si-au tradat parintii agentilor SS bunaoara, pentru fuhrer!!! Indoctrinarea paralizeaza gandirea, robotizeaza pe cei expusi, acestia fiind cei care au mult timp liber sa se expuna: pensionari, someri, asistati social
Dle Martonze, eu am o problema cu logica, de aceea va rog sa imi raspundeti:

de ce au mai fost luati oamenii la intrebari de catre procurori, despre cum au votat, daca voturile s-au aruncat la gunoi, iar rezultatul referendumului s-a anulat ? La obiect, va rog, fara istorie si filozofie.

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)